De geboren Amsterdamse Celine Cairo heeft twee EP’s op haar naam staan maar nu verschijnt eindelijk haar eerste album. Ze werkte eerder samen met FINK, werd Radio 2 Talent en maakte furore met haar betoverende concerten in popzalen en theaters. Ze deed het voorprogramma van o.a. Asgeír, Dotan en Alex Vargas en met haar unieke geluid verkocht ze de kleine zaal van Paradiso meermaals uit, evenals Bitterzoet. Met haar debuutalbum  ‘Free Fall’ laat ze haar nieuwe, weidse sound horen met haar band.

Cairo nam ‘Free Fall’ op met producer Bill Lefler (Dotan, Laura Jansen, Ingrid Michaelson) in diens studio in Los Angeles. Ze werd betoverd door de combinatie van akoestische instrumenten en elektronica, speelde diverse instrumenten zelf en coproduceerde de plaat. Met grote popsongs zoals ‘Hello Love’ en ‘Friendly Fire’ slaat de Amsterdamse een nieuwe, meer gelaagde weg in. Inspiratie putte ze uit de hoogte- en dieptepunten van de afgelopen jaren, waarin de liefde, grote dromen en een zucht naar vrijheid de boventoon voerden.

Op woensdag 14 december lanceert de Amsterdamse singer-songwriter Celine Cairo haar debuutalbum ‘Free Fall’. Dit feestelijke concert vindt plaats in Paradiso Noord de Tolhuistuin in Amsterdam en jij kan daar bij zijn! Maxazine mag een aantal setjes kaarten weggeven voor het releaseconcert van een van Nederlands grootste talenten! Like Maxazine op Facebook en deel dit bericht openbaar en wellicht ben jij er op 14 december bij!

Deel: