Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Bart Witz in Chassé Theater

Concerttip donderdag 1 december: Bart Witz in Chassé Theater

In 2012 zorgde het album iDreamer voor een stroomversnelling in de carrière van altsaxofonist Bart Wirtz. Het leverde hem de Edison Jazzism publieksprijs 2012 op. De opvolger Interview (2014) waarvoor Wirtz samenwerkte met de Amerikaanse trompettist Sean Jones, liet op grenzeloze wijze muziekinvloeden samenkomen.

Na iDreamer en Interview is het nu tijd voor een nieuwe band, een nieuw geluid! Wirtz en zijn kwintet zullen stukken ten gehore brengen van zijn in oktober 2016 te verschijnen vierde studio album. Verwacht een avontuurlijk cross-over geluid waarin invloeden van blues, roots en hip-hop weerklinken en een sound waarbij akoestische en elektronische grooves een energiek en gelaagd fundament leggen. Een ontmoeting van verleden, heden en toekomst.

Meer info en tickets vind je hier.

Deel: