Na eerder Parkway Drive en Kensington te hebben aangekondigd voor Paaspop 2017, maakt de organisatie vandaag weer namen bekend waaronder headliners Anouk, Tom Odell en UB40. De overige acts (in alfabetische volgorde) zijn Alex Vargas, Asking Alexandria, Baby Blue, Birdy Nam Nam, Broederliefde, The Dirty Daddies, Donnie, Dubioza Kolektiv, Hotei, Jay Hardway, Kraantje Pappie, Kuenta i Tambu, La Pegatina, Maduk, Mr. Belt & Wezol, Mydy Rabycad, Netsky live, Outrage, Parkway Drive, Pulled Apart By Horses, Sevn Alias, Speedy J, Stick To Your Guns, Sticky Fingers, Suicidal Tendencies en Textures. Tot aan Paaspop, dat van vrijdag 14 april tot en met zondag 16 april 2017 op terrein De Molenheide in Schijndel (NB) plaatsvindt, zullen er regelmatig nieuwe aankondigingen volgen.

De komst van Anouk naar Schijndel in 2011 betekende dat Paaspop er een derde dag bij kreeg (de vrijdag) en uitgroeide tot een driedaags evenement. Omdat de liefde tussen Anouk en Paaspop groot is, zakt ’s lands coolste rockchick in 2017 opnieuw naar Schijndel af om de boel op stelten te zetten. Paaspop rolt dan ook de rode-paasgele loper uit voor deze meest succesvolle zangeres van Nederland, die sinds 1997 zestien albums uitbracht waarvan er twaalf op nummer 1 in de Album Top 100 belandden. Anouk scoorde talloze hits en prijzen en dit jaar bracht ze niet één, maar maar liefst twee nieuwe albums uit. Kensington stond al twee keer op Pinkpop, speelde al vijf keer voor een bomvolle Ziggo Dome en van de vijf geplande shows in november 2017 zijn er inmiddels alweer vier volledig uitverkocht (!). Er zijn maar weinig acts die hen dat nadoen. Kensington is zonder twijfel de grootste Nederlandse band op dit moment. Buitencategorie.

Voor de allereerste keer op Paaspop: het Britse pop/reggae-instituut annex hitkanon UB40. Drie generaties groeiden sinds 1978 op met UB40’s talloze onweerstaanbare wereldhits waarvan in Nederland o.a. Food For Thought, Red Red Wine (nummer 1-hit), Cherry Oh Baby, If It Happens Again, I Got You Babe (nummer 1-hit), Sing Our Own Song (nummer 1-hit), Rat In Mi Kitchen, Maybe Tomorrow, Breakfast In Bed, Here I Am, Kingston Town, I Can’t Help Falling In Love (nummer 1-hit) en Higher Ground de top 10 van de single hitlijst bereikten. De band vulde 35 keer Ahoy Rotterdam en behoort tot die selecte groep artiesten die een hele show kunnen vullen met uitsluitend hits. Nee dan Tom Odell. Niet van het hitkaliber UB40 maar wel een begrip sinds deze jonge Britse singer-songwriter in 2012 de hit(ballade) Another Love scoorde en zich in een paar jaar tijd naar de top werkte middels pareltjes van songs zoals Real Love en het recente Magnetised. Afgelopen zomer stond Tom op Pinkpop en Lowlands en liet daar met zijn breekbare liedjes menig vrouwenhart gevaarlijk snel kloppen.

Deel: