Mumford & Sons brengen op 3 februari de live-DVD ‘Live From South Africa: Dust And Thunder’ uit. Naast de registratie van de optredens die de Britse folkrockband gaf in Pretoria is ook de bijzondere tour-documentaire ‘We Wrote This Yesterday’ op de DVD te zien.

Mumford and Sons Live From South Africa 2D DVD packshot lo resHet idee ontstond begin 2015. De Britse band Mumford & Sons had zin in een avontuur. Een intieme tour door Zuid-Afrika: kleinschalig, ‘slechts’ 5000 kaarten voor een handvol shows, geen druk. In korte tijd waren alle optredens uitverkocht. Meer shows werden aan de tour toegevoegd. Mumford & Sons bleek een sensatie. Wat begon als een klein, intiem avontuur werd uiteindelijk een grote tour waarbij alle 85.000 tickets de deur uit vlogen. De Britse folkrockband, bestaande uit Marcus Mumford, Winston Marshall, Ben Lovett en Ted Dwane, en de meereizende gastartiesten Babaa Maal, The Very Best en Beatenberg raakten zo geinspireerd door het land en de tour dat ze ter plekke in twee dagen tijd het mini-album ‘Johannesburg’ schreven. Dit album verscheen eerder dit jaar in april.

Centraal op ‘Dust And Thunder’ staan de nieuwe nummers van het album ‘Wilder Mind’ en het mini-album ‘Johannesburg’. Tegen de achtergrond van het indrukwekkende landschap is op de live-DVD te zien hoe Mumford & Sons het publiek in het Afrikaanse land voor zich wint met hun spectaculaire optredens. De concertfilm is geregisseerd door Dick Carruthers die bekend is van zijn eerdere werk met onder andere Led Zeppelin en de Rolling Stones.

Voor de documentaire ‘We Wrote This Yesterday’ volgde regisseur Sam Wrench de band en hun gastartiesten tijdens hun tour door Zuid-Afrika. We zien hoe de Britten enthousiast samenwerken en songschrijven, hoe ze op muzikale wijze culturen laten samensmelten en hoe ze in slechts twee dagen tijd het mini-album ‘Johannesburg’ opnamen tijdens de tour.

‘Live From South Africa: Dust And Thunder’ is naast de standaard versie verkrijgbaar in meerdere edities waaronder de Deluxe ‘Gentlemen Of The Road’editie. Naast de live-film, de documentaire ‘We Wrote This Yesterday’ is aan deze versie ook een live-CD toegevoegd.

Deel: