Op 26 oktober stond Crystal Fighters in een uitverkochte Paradiso te Amsterdam. De band is in 2011 bekend geworden door de single ‘Plage’, inmiddels is op 21 oktober, hun derde album ‘Everything is my Family’ uitgekomen. Live zijn ze bekend door hun energieke set. Ze zijn lastig in een hokje te plaatsen door de combinatie van elektronische muziek met de performance van een rockband.

Crystal Fighters

Direct bij het begin van het concert wordt flink de toon gezet, de opzwepende bass zorgt er snel voor dat iedereen aan het dansen gaat, iets wat de rest van de avond niet minder zal worden. Voorafgaand aan het nummer ‘Lay Low’ roept Graham Dickson het publiek om om elkaars handen aan te raken, en op zijn teken zo hard mogelijk te klappen en herrie te maken, om zodoende positieve vibes te sturen naar de in 2014 overleden drummer Andrea Marongiu.

Crystal Fighters

De toegift begon met het nummer waarmee ze bij het grote publiek bekend werden; ‘Plage’. De hele Paradiso springt en danst terwijl er vanaf boven ‘Crystal Fighters’-strandballen de massa in worden gegooid. Zanger Sebastian Pringle valt nog over een podiumlamp, lijkt even flink pijn te hebben, maar hij verbijt zich en gaat door. Hierna volgt het alweer laatste nummer van de avond, ‘Xtatic Truth’.

Crystal Fighters

Deel: