MTV, onderdeel van Viacom International Media Networks, onthult vandaag de eerste headliners van de MTV Music Week; hét evenement dat Rotterdam van woensdag 2 t/m zaterdag 5 november verandert in de grootste muzikale hotspot van Europa. De eerste namen in de line-up zijn: Douwe Bob, Nielson, Broederliefde, Indian Askin en Skepta. Informatie over tickets en andere updates zijn te vinden op www.mtvmusicweek.nl
Fool Bar voor één dag in Rotterdam
Douwe Bob brengt op donderdag 3 november zijn beroemde Fool Bar naar Rotterdam. “Waar de Fool Bar is, daar ben ik”, verklaarde Douwe Bob eerder. “De Fool Bar is een metafoor voor een plek waar je jezelf kunt zijn. Na een Fool Bar geopend te hebben in Stockholm, op Pinkpop en straks in Amsterdam Oost, vind ik het ontzettend tof dat er een Fool Bar komt in Rotterdam tijdens de MTV Music Week waar ik het publiek kennis kan laten maken met artiesten die ik zelf heel goed vind”. In de ‘originele’ Fool Bar, op de bovenverdieping van zijn huis in Amsterdam houdt Douwe Bob regelmatig ‘Fool Bar Sessies’, waar hij zelf akoestisch optreedt voor fans, vrienden en bevriende artiesten. Deze intieme opstelling zal ook in de Rotterdamse versie een feit zijn, waarbij Douwe Bob de programmering op zich neemt en artiesten kiest die volgens hem een groter podium verdienen.
Op vrijdag 4 november trakteert Nielson zijn publiek in de Paradijskerk op een exclusieve MTV Acoustic Session. Broederliefde, de grootste act van 2016, geeft op vrijdag 4 november een exclusieve show in de Arminius kerk. Mercury Prize 2016-winnaar Skepta maakt zijn opwachting op MTV presents REC, onderdeel van MTV Music Week.
Kay Nambiar, Host MTV Music Week: “De MTV Music Week in Rotterdam wordt dé place to be voor muziekliefhebbers van alle muziekgenres en -stromingen. De line-up tot nu toe is al erg indrukwekkend en dit is slechts het begin van alles wat er de komende weken nog rond de MTV Music Week aangekondigd wordt!”
Muzikale workshop
Nu-punk-act Indian Askin geeft op donderdag 3 november in Rotown een muzikale workshop geven aan dak- en thuisloze jongeren van Pension Maaszicht.
MTV Music Week Ambassadeurs
Eerder werd al bekend gemaakt dat top-DJ Afrojack, influencer Monica Geuze en MTV presentator Kay Nambiar de officiële ambassadeurs zijn van de MTV Music Week.
  • Afrojack is dé ambassadeur van de MTV Music Week in zijn eigen stad Rotterdam en hij laat hiermee de fans zien wat muzikaal Nederland te bieden heeft.
  • Monica Geuze is Social Media Host tijdens de MTV Music Week en host tijdens de week haar eigen avond “Monica Geuze & Friends” in Annabel Rotterdam.
  • Kay Nambiar neemt fans als MTV Host mee voor een exclusief kijkje in de wereld van de MTV Music Week: voor en achter de schermen.
MTV Music Week 2016
Van woensdag 2 november t/m zaterdag 5 november staat heel Rotterdam in het teken van de MTV Music Week. Tijdens de MTV Music Week komen alle verschillende genres aan bod, verdeeld over de stad in een verrassende setting en op toffe locaties. Muziekfans beleven elke avond de vetste optredens van de heetste nationale en internationale artiesten van het moment. MTV Music Week is een samenwerking tussen MTV, Rotterdam Festivals, Rotterdam Partners, Rotterdam Ahoy en verschillende uitgaansgelegenheden. Meer informatie over de line-up volgt via: www.mtvmusicweek.nl. Op zondag 6 november is de MTV EMA wereldwijd live te zien vanuit Rotterdam Ahoy.
Ticketinfo
De tickets gaan binnenkort in de verkoop. Houd hiervoor www.mtvmusicweek.nl en de MTV NL socials in de gaten.
#mtvmusicweeknl
Snapchat: mtvnederland
Deel: