Een half jaar na Truck brengt Jett Rebel alweer een nieuw album uit. ‘Don’t Die On Me Now’ bevat ongecompliceerde rock & roll die hij met een nieuw trio opnam. De 25-jarige rocker hoopt dat 3FM zijn nieuwe muziek op de radio gaat draaien maar veel verwacht hij daar niet van. “3FM wordt met de dag commerciëler. Ik denk dat ze me goed kunnen gebruiken tussen de uitgekookte pop.”

Jett Rebel speelde op Lowlands als verrassingsact voor het eerst zijn nieuwe album live. Deze week kondigde hij een optreden in Ahoy aan op 4 februari 2017, zijn grootste show ooit. Jelte Tuinstra blijft populair maar de reacties op zijn vorige album Truck waren niet allemaal positief. Hij durft niet te zeggen of ‘Don’t Die On Me Now’ zijn publiek beter zal bevallen. “Ik hoop dat mensen het leuk vinden. Ik heb in ieder geval de plaat gemaakt die ik wilde maken. Een stemmetje in mijn hoofd zegt dat veel mensen hoopten dat ik dit album zou maken: Cut the crap, pak die gitaar, maak die rockplaat!”

Justin Bieber

Radio 3FM negeerde zijn vorige album ‘Truck’. Tuinstra weet niet of het met ‘Don’t Die On Me Now’ anders zal verlopen. “Ik hoop gewoon dat 3FM de ballen heeft om die shit te draaien. Maar ik ga er niet meer vanuit.” Cynisch: “3FM moet natuurlijk genoeg ruimte hebben voor Justin Bieber en Taylor Swift, al die coole acts die 3FM tot hét alternatieve radiostation van Nederland maken. Als ze een beetje slim zijn draaien ze me wel. Want ze worden met de dag commerciëler.”

Te goed voor de radio

De eigenzinnige rocker geeft toe dat hij ergens wel begrijpt dat 3FM zijn vorige plaat niet draaide. “Ik zeg altijd een beetje puberaal dat ik gewoon doe waar ik zin in heb. Maar het is ook wel pijnlijk als de radio je muziek niet draait omdat het te vaag of te moeilijk is. Te goed voor de radio…Het is fijn om te merken dat mensen bij optredens de nummers van ‘Truck’ gewoon meezingen. Dat doet me super veel. Het is echt de plaat die ik toen graag wilde maken.”

Jointje

Tuinstra is onlangs gestopt met blowen en drinken en dat bevalt hem goed. “Ik heb altijd gedacht dat ik het nodig had om muziek te kunnen maken maar ik merk dat ik nu meer te vertellen heb. Ik schrijf veel makkelijker. En opnemen is minder stressvol. Ik verprutste constant takes omdat ik net een jointje rookte en daardoor te laat was.”

©FaceCulture

Deel: