Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van concerten en festivals. Dagelijks wordt er één concert uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Angstgegner!

Concerttip vrijdag 29 juli: Angstgegner in The Jack

Angstgegner is de muzikale baby van Martijn Konings (ex-Otis, The Unborn, Schelles). Het is 2013 als hij ganz allein in de legendarische 195 Studio induikt om een verzameling nummers op te nemen in het straatje van OFF! en Black Flag. Hardcore punk in zijn meest oorspronkelijke vorm. Angstgegners modus operandi die zich laat omschrijven als kort en krachtig. Rusteloze nummers zonder poespas die aankomen als een vlakke hand uit onverwachte hoek. Het experiment is te goed om te laten liggen en dus zodoende wordt de hulp van Mario van Meer (ex-Otis) ingeroepen om de boel vakkundig dicht te schreeuwen. De eerste vruchten van deze samenwerking verschijnen op een split 7” met het zooitje ongeregeld dat door het leven gaat als Tarantino, via Black Death Records.

In de jaren die volgen kruipt het bloed waar het niet gaan kan. Terwijl de band shows door heel Nederland en vier andere landen speelt, het podium deelt met Off!, Poison Idea, Iron Reagan en The Freeze en op festivals als Incubate, Breda Barst en Crossbone Fest zijn opwachting maakt, veroorzaakt het tweetal langzaam maar zeker genoeg songs voor het titelloze debuutalbum. ‘Angstgegner’ verschijnt op 8 juli via Black Death Records en wordt gedistribueerd door The Shield. Het album markeert de volgende fase van wat ooit begon als experiment. Het studioprobeersel is volledig uit de hand gelopen en dat was achteraf gezien precies de bedoeling. Angstgegner wordt live uit de brand geholpen door Jean Morreau (NRA, bas) en Ruud van Esch (ex-Fehler ex-Razorblade, drums).

Meer info en tickets vindt je hier

Deel: