Begin dit jaar werd Grease Live!, een televisiebewerking van de film Grease uit 1978, in één take live uitgezonden in Amerika. Deze vernieuwde, spectaculaire musicaluitvoering is nu ook in Nederland te zien. Grease Live! werd gemaakt op het studioterrein van Warner Bros. Het is een moderne versie van het klassieke liefdesverhaal van de stoere jongen Danny en het brave meisje Sandy. Zij ontmoeten elkaar op vakantie en worden verliefd. Als de vakantie over is kunnen ze maar moeilijk afscheid van elkaar nemen. De geliefden ontmoeten elkaar weer als Sandy verhuist en naar dezelfde school gaat als Danny.

Vrouwenverslinder
Sandy komt echter van een koude kermis thuis als ze ziet dat Danny zich op school heel anders gedraagt dan bij haar. Danny staat bekend als stoere vrouwenverslinder en haar liefde voor hem bekoelt al snel.

Jaloers
Toch kan Sandy hem maar niet uit haar hoofd krijgen. Ze probeert zijn aandacht te trekken door met andere jongens uit te gaan. Danny wordt jaloers en probeert Sandy voor zich te winnen. Hij loopt echter te hard van stapel en verpest zijn kansen. Sandy kan Danny toch niet loslaten en besluit het roer om te gooien. Ze verandert van de brave meid in een stoere en hippe versie van zichzelf.

Populair
Grease Live! werd geregistreerd door maar liefst 44 camera’s. De hoofdrollen worden vertolkt door grote sterren als Julianne Hough (Sandy), Aaron Tveit (Danny), Vanessa Hudgens (Betty Rizzo) en Carly Rae Jepsen (Frenchy). Zangeres Jessie J. is in de musical te horen. Grease is al jarenlang mateloos populair. Na de eerste musicalversie in 1972, verscheen in 1978 de filmversie die we inmiddels allemaal kennen. John Travolta en Olivia Newton-John vertolkten de hoofdrollen. De musical Grease was ook in Nederland te zien van 2006 tot 2007 en 2015 tot 2016.

Grease Live!, 20:30 – 23:14 uur, RTL 8

Deel: