De Brouwersdam in Zeeland was op 1 en 2 juli het decor van een uitverkochte editie van Concert at SEA. De optredens van onder anderen Faithless en Douwe Bob zijn vanavond te zien in de tv-registratie die door de NTR wordt uitgezonden. Al heel snel waren de kaarten voor Concert at SEA 2016 allemaal weg. Daarmee wint het festival aan de Zeeuwse kust nog altijd aan populairiteit. Frontman van de organiserende band Bløf, Paskal Jakobsen, maakte al eind vorig jaar bekend wie er zoal optraden tijdens alweer de elfde editie van het festival.

Line-up
De line-up van Concert at SEA was weer een mooie mix van nationale trots en internationaal succes. Op het podium stonden onder meer Faithless, Skunk Anansie en Typhoon. Ook Douwe Bob, The Common Linnets, Jett Rebel en De Jeugd Van Tegenwoordig traden op. Volgens de traditie van het tweedaagse festival was er natuurlijk ook een optreden van Bløf. Cabaretiers Viggo Waas, Joep van Deudekom en Peter Heerschop tekenden zoals elk jaar voor de presentatie.

Mooiste decor van Nederland
Concert at SEA begon ooit als een gratis optreden van Bløf in 2003. Dat trok 40.000 toeschouwers en zette de mannen aan het denken. Het was het begin van een prachtig festival, met op de achtergrond misschien wel het mooiste decor van Nederland.

Concert at SEA, 22:20 – 00:00 uur, NPO 3

Deel: