Vandaag, 10 juli is de verjaardag van de in 1954 geboren Neil Tennant. Tennant is samen met Chris Lowe sinds 1981 het gezicht van de Pet Shop Boys. Met de Pet Shop Boys scoorde Neil Tennant meer dan 20 hits, waarvan ‘West End Girls’, ‘Suburbia’ (Beiden van het uit 1986 daterende debuutalbum ‘Please’), ‘It’s a sin’ ‘Go West’, en ‘What have I done to deserve this’ de bekendste zijn.

Ondanks dat Chris Lowe en Neil Tennant zelf veel produceren en mixen voor anderen, roepen ze zelf met grote regelmaat anderen in om een nummer van de Pet Shop Boys te produceren of mixen. Zij maakten gebruik van mensen die later vaak zelf erg bekend werden, zoals Julian Mendelsohn, Trevor Horn, Shep Pettibone, Harold Faltermeyer, François Kevorkian, Frankie Knuckles, The KLF, Moby, Rollo (Faithless), Jam & Spoon, Basement Jaxx, Deep Dish, de Scissor Sisters en Eric Prydz.

Deel: