De Zwolse HipHop/Pop band met elektronische invloeden The Cool Quest heeft het in de eerste helft van 2016 iets rustiger aan gedaan qua optredens dan het jaar ervoor. Na de release van de EP ‘Pulsar’ en de bijbehorende single ‘Heatwaves’ in het voorjaar, zijn ze direct de studio in gedoken om nieuw materiaal op te nemen. “We hadden zoveel inspiratie, dat we gelijk weer verder wilden werken aan nieuw materiaal”, geeft vocalist Vincent Bergsma aan. “Daar heb je tijd voor nodig”.

Maar in het najaar is het dan eindelijk tijd om een gedeelte van het nieuwe werk te laten horen aan het publiek. “We zijn druk bezig met de voorbereidingen voor een nieuwe show en we hebben er dan ook erg veel zin in om dit najaar weer langs een aantal poppodia te trekken”, aldus Vincent. Eind september zal de nieuwe single van The Cool Quest worden uitgebracht. Dit is alvast een voorproefje op het nieuw te verschijnen album.

De speellijst ziet er als volgt uit:
29 oktober – Iduna, Drachten
04 november – Nieuwe Nor, Heerlen
10 november – Patronaat, Haarlem
24 november – Paard van Troje, Den Haag
25 november – Tivoli-Vredenburg, Utrecht
01 december – Merleyn, Nijmegen
02 december – Gigant, Apeldoorn
03 december – De Vorstin, Hilversum
15 december – Melkweg, Amsterdam

Tickets zijn nu verkrijgbaar via de zalen!

Foto (c) Armelle van Helden

Deel: