De tekst ‘voor herhaling vatbaar’, verschijnt kort na het optreden van Douwe Bob in het theater in Boxmeer veelvuldig op social media. Hiermee wordt niet alleen en terecht (!) verwezen naar het uitstekende optreden van Douwe Bob zelf, maar ook naar het feit dat dit het eerste grootschalige (bijna 1000 bezoekers) openluchtconcert is dat georganiseerd werd door De Weijer. Een knappe prestatie voor een van de weinige theaters dat niet wordt gesubsidieerd.

Voor programmeur Renée Wijnhoven (o.a. bekend van Clean Pete, een Nederlands akoestisch popduo bestaande uit cello, gitaar en tweestemmige zang van de tweelingzusjes Loes en Renée Wijnhoven) is er een einde gekomen van een spannende tijd van veel pr en vooral (af)wachten. Er was een slecht weer scenario, maar dit zonnige weer was een heerlijk geschenk na vele maanden voorbereiding. Dit smaakte naar meer.

Douwe Bob Marcel Hakvoort (7)

“Douwe Bob schitterde dit jaar tijdens het Songfestival. Met zijn lied ‘Slow Down’, zijn loepzuivere stem en onweerstaanbare charme pakte hij ons allemaal in” aldus een enthousiaste Renéé in de plaatselijke krant. Inmiddels is ook zijn derde album ‘Fool Bar’ verschenen, vernoemd naar de bar in zijn eigen huis in de Amsterdamse Pijp. Het is een album vol aanstekelijke liedjes met knipogen naar de jaren zestig en zeventig, die de kwaliteiten van Douwe Bob en zijn band nog eens benadrukken.

Douwe Bob Marcel Hakvoort (4)

De nieuwe uitdaging heeft goed uitgepakt. Het voorprogramma werd verzorgd door Maurice van Hoek. Een jongeman die beschikt over een goede zangstem en een lekker stukje mondharmonica kan spelen en zichzelf niet onverdienstelijk op gitaar kan begeleiden. Toen tijdens het laatste nummer Douwe als tweede stem kwam meezingen, werd zijn populariteit onder de (jonge) meiden meteen duidelijk.

Douwe Bob Marcel Hakvoort (5)

Bij aanvang van het concert was er het onvermijdelijke gegil, maar het werd na een zacht ‘ssst’ stil in het Weijerpark. Bij aanvang was er slechts op de achtergrond wat geroezemoes en had de sfeer bijna iets weg van een gangbaar theateroptreden. Dit ebde wat weg naar mate het anderhalf uur durende concert duurde. Dit had niets te maken met de kwaliteiten op het podium, maar meer met de ongedwongen informele sfeer die er buiten in het mooi gelegen theater aan de rand van centrum Boxmeer hing. Het voelde als een feestje in de achtertuin. Het was er knus, de ambiance was prima en de geluidskwaliteit was prima. Niet te hard en in goede balans, ook op het terras aan de zijkant was het prima vertoeven en prima te horen.

Douwe Bob Marcel Hakvoort (1)

Verrassend was dat zijn bekendste nummer ‘Slow Down’ al halverwege het optreden ten gehore werd gebracht. Daarmee onderschreef Douwe Bob ook de kracht van zijn setlist en performance. Een goed opgebouwd raamwerk van gevoelige liedjes met een apotheose op het einde. Daar waar het gedurende het optreden bleef bij wat opzwepende woorden en een kleine flirt, trad hij bij het laatste nummer naar voren tot op de boxen voor het podium om vervolgens het publiek met bier onder te spuiten en puberaal het flesje kapot te gooien op tegels tussen podium en dranghekken. De adrenaline zocht blijkbaar een weg naar buiten.

Na een korte pauze om op adem te komen, was er tijd voor een meet & greet. Bij de merchandise stand was er onder toeziend oog van de beveiliging gelegenheid om een handtekening te scoren of voor een van de vele selfies.

Douwe Bob Marcel Hakvoort (6)

Foto’s (c) Marcel Hakvoort / Maxazine

Deel: