Vanochtend vroeg werden de fans van de Schotse band Franz Ferdinand opgeschrikt door een triest bericht via de social media. De band is al maanden druk bezig met een nieuw album wat in 2017 wordt verwacht, maar dit nieuwe album zal helaas worden opgenomen zonder bandlid Nick McCarthy.
In een officiële verklaring liet de band weten dat het opnemen van een nieuw album en de aankomende tour teveel tijd zal vragen, tijd die Nick graag wil doorbrengen met z’n jonge gezinnetje. De band benadrukt dat er geen persoonlijke of muzikale meningsverschillen in de groep zijn en dat ze nog steeds zoals dag 1 achter hun muziek staan. Nick laat zelf nog weten zich wat meer te willen gaan richten op het schrijven en produceren van muziek.
Hoe de band nu verder zal gaan en in welke opstelling is nog niet bekend, maar misschien kunnen de gitaristen onder ons zich opgeven voor een auditie.
Deel: