De Canadese singer-songwriters en goede vrienden Peter Katz en Royal Wood, komen in september voor drie concerten naar Nederland. Beiden staan bekend om hun fascinerende muziek en uitstekende live optredens, die een mix zijn van opgewekte, opzwepende, romantische en ontroerende liedjes. Op zaterdag 18 juni start de kaartverkoop. Kaarten kunnen worden besteld via de websites van de podia.

Het tourschema ziet er als volgt uit:

6 september: Amsterdam, Paradiso
7 september: Utrecht, TivoliVredenburg (zaal Cloud 9)
8 september: Zwolle, Statenzaal

Royal Wood maakt stijlvolle pop waarbij zijn indrukwekkende stemgeluid, prachtige lyrics en aanstekelijke hooks op veel enthousiaste reacties kunnen rekenen. Muzikaal gezien wordt hij vergeleken met artiesten als Randy Newman en John Mayer. Bij deze laatste verzorgde hij, samen met Peter Katz, eerder nog de after-show in de Heineken Music Hall. Later dit jaar verschijnt alweer zijn zevende langspeler ‘Ghost Light’.
Peter Katz debuteert in 2010 met het album ‘First of the Last to Know’ dat in zijn thuisland meteen op #1 in de iTunes singer-songwriter charts terecht komt. Hij wint een aantal belangrijke Canadese muziekprijzen, en wordt o.a. genomineerd voor de JUNO Award in de categorie ‘Music DVD of the Year’ en voor ‘Emerging Artist of the Year’ van de Canadian Folk Music Awards. In 2014 ontving hij de ‘Best Male Vocalist’ Award van het prestigieuze Now Magazine. De eerste kennismaking met Nederland beleeft hij in 2009 als support van Lucky Fonz III. In totaal heeft hij tot nu toe drie albums uitgebracht waarvan ‘We Are The Reckoning’ de meeste recente is.
Deel: