Zangeres Adele staat zaterdag en maandag nog in Amsterdam op het podium. Geen kaarten kunnen bemachtigen? Op NPO 3 is zaterdagavond een concertregistratie te zien, waarbij de Britse nachtegaal zich tussendoor laat interviewen door talkshowhost Graham Norton. Adele geeft niet vaak een interview. De BBC wist de zangeres toch te strikken voor een gesprek met talkshowhost Graham Norton. Hun ontmoeting is te zien in de special Adele: Live in London.

Album
Er is een mooie aanleiding voor het interview: voor het eerst in vier jaar heeft de Britse zangeres nieuwe liedjes uitgebracht. Na de cd’s ’19’ en ’21’ is nu ’25’ uit, met daarop onder meer de single ‘Hello’. De lancering van dat nummer zorgde wereldwijd voor opwinding. Graham Norton interviewt de 27-jarige nachtegaal nu over de nieuwe liedjes en vraagt waarom ze er zo lang de tijd voor nam. Eerder liet Adele al eens doorschemeren dat de reden in de privĂ©sfeer lag. Eind 2012 beviel ze van haar eerste kindje. Ook vond ze het moeilijk om muziek te schrijven nu ze in de liefde gelukkiger is dan vroeger.

Verbroken relaties
De liedjes op Adele’s eerste albums ’19’ en ’21’ gaan namelijk vooral over haar eerdere verbroken relaties. Ze scoorde nummer-1-hits met ‘Rolling in the deep’, ‘Set fire to the rain’ en ‘Skyfall’, het titelnummer van de vorige James Bondfilm. Dat laatste nummer leverde haar een Oscar op voor beste filmmuziek. In de Top 2000 staat ze jaarlijks heel hoog met de pianoballad ‘Someone like you’. Inmiddels is ook ‘Hello’ een nummer-1-hit geworden.

Adele – Live in London, 22:20 – 23:35 uur, NPO 3

Deel: