Na een overdonderende auditie tijdens Holland’s Got Talent in 2014 leek de toekomst voor het viertal al uitgestippeld. Zondagmiddag(!) stond TP4Y in de kleine zaal van de Melkweg. Destijds waren de meiden slechts twee weken bij elkaar en lieten ze de jury verbijsterd achter. Hoe is de vooruitgang bijna twee jaar later?

Stampvolle Melkweg vol bakvissen

Natuurlijk was er veel te doen na het eerste optreden op tv en kwam er een storm aan kritiek op TP4Y na de eerste liveshow van de talentenjacht. Het zag er allemaal prachtig uit maar de helft van het viertal zong, op z’n zacht gezegd, behoorlijk vals. Ze hebben er goed aan gedaan om in de luwte te werken aan zang en dans om vorige maand met hun eerst EP ‘Kisses’ opnieuw een gooi te doen naar (inter)nationale bekendheid.

De kleine zaal van de Melkweg was afgeladen met voornamelijk tieners en hun ouders. Vooral de vaders hadden zich de taak toegeëigend om de verzorgende functie op zich te nemen. Hoewel een rockcafé bekend staat om haar penetrante zweetlucht was dat niets vergeleken met de geur van tiener feromonen die de stampvolle zaal vervuilden. Met de aanwezigheid van de leden van B-Brave in de zaal was het publiek vooraf vooral geïnteresseerd in een selfie met dit viertal.
DJ Monica Geuze is bij de fans bekend van haar eigen YouTube kanaal maar ook als vriendin van Lil’ Kleine, maar de opwarm-set die zij draaide vooraf het optreden was meer dan vermakelijk. Heerlijke R&B, dancehall en Bieber hits passeerde de revue die allemaal luidkeels meegezongen werden door de bakvissen. Ook mag de gastheer van de avond niet vergeten worden. Met een mooie dosis humor en energie wist hij de zaal op een heerlijke manier te vermaken.

TP4Y maakt hoge verwachtingen waar

De opkomst van het viertal ging gepaard met een oorverdovend gekrijs op de eerste tonen van ‘Take It Like A Man’. De styling van de meiden was fantastisch en ook de eerste dansbewegingen zagen er goed verzorgd uit. Waar tijdens de eerste tv shows de zuiverheid te wensen over liet, was het duidelijk dat ze goed geluisterd hebben naar zangcoaches en ervaringsdeskundigen. Vooral tijdens de Destiny’s Child medley was het duidelijk dat het niveau van Nour, Amber, Zoë en Sterre met sprongen vooruit is gegaan. Ook de interactie met het publiek was erg vermakelijk en was het kwartet serieus onder de indruk van de uitzinnigheid van haar fans.

Het optreden in de Melkweg was feitelijk het allereerste grote optreden en is de conclusie dat het zeer zeker geslaagd was. Het is nog een kwestie van “fine tuning” en zeker op het gebied van dans kan het allemaal veel beter en strakker.  De dames moeten zich ook serieus gaan bedenken of Nederlandstalig niet een optie is, want dat was een persoonlijk hoogtepunt van de avond. Met ‘Blushing’ als toegift kwam er een einde aan een fantastische middag voor de vrolijke fans van TP4Y en zag ook Frank van der Lende,van 3FM, dat het goed was. Hij was aanwezig voor zijn wereldrecord concerten bezoeken,  en fluisterde toe dat het “eigenlijk stiekem best wel goed was”. De vergelijkingen met hun grote heldinnen Destiny’s Child is misschien nog een beetje overdreven, maar TP4Y maakte de hoge verwachtingen meer dan waar.

 

Deel: