Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van concerten en festivals. Dagelijks wordt er één concert uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: The Remix Trip

Concerttip vrijdag 20 mei: The Remix Trip – Woodstock in Q-Factory

De band:
Een uitgebreid collectief van zo’n 15 muzikanten, stuk voor stuk ervaren groovers. Je kan ze kennen vooral van Gotcha!, maar ook van bijvoorbeeld Bastian en Sjako!.

De vocalisten:
• Anita Doth: scoorde met 2 Unlimited 12 top 5 hits in krap 5 jaar tijd (20 miljoen exemplaren), waaronder de wereldhit No Limit.
• Mitchell Brunings: runner-up bij The Voice of Holland. Zijn auditie, waarbij hij Redemption Song van Bob Marley zong, ging viral op YouTube en had in no time 50 miljoen views.
• Pieter Both: van o.a. Jah6 en Jam de la Crème, maar is het meest bekend als de frivole frontman van Beef.
• Nyjolene Grey: speelde in de musical Blues Brothers (met Frans van Deursen, Jim de Groot en Bob Fosko) en won het tv-programma “Kruip In De Huid Van” waarin ze Alicia Keys vertolkte.

Het idee:
“Woodstock in de remix, een dansbare, psychedelische reis door de tijd”

Het Woodstock-popfestival (1969) geldt als de moeder aller popfestivals. Jimi Hendrix, Sly & The Family Stone en Santana inspireerden er met hun ritmes vele andere artiesten. Zoals bijvoorbeeld George Clinton’s Parliament/Funkadelic, Bootsy Collins en Prince. En die lijn loopt weer direct door naar Snoop Dog, Dr Dre, D’Angelo en Daft Punk.

Het project The Remix Trip: Woodstock keert terug naar die roots. Verwacht een eclectische mix van extreem lekkere grooves. Niets ontsnapt aan de ‘remix’: veel funk (P-funk, Go-go), oldschool hip-hop en reggae, aangevuld met ska, afrobeat & rock-invloeden. Dance the night away: de show is rauw en interactief, met veel percussie, gierende saxsolo’s en sterke vocalen. En samples, onder andere van het originele festival. Licht en bijzondere visuals worden verzorgd door een team onder leiding van Daan Kars, bekend van onder andere VJ op de Dom.

We nemen je mee op een ‘trip’ door het Woodstock-repertoire, van verleden naar heden. Alsof je zelf op het festival rondloopt… Voel ook dat je deel bent van een groter geheel – Peace man!

Entree is gratis! Meer info: www.q-factory.nl

Deel: