Het Amerikaanse duo Twenty One Pilots heeft vandaag aangekondigd dat ze met hun ‘EMØTIØNAL RØADSHØW’ naar Europa komen. De wereldtournee brengt de band, na optredens in Mexico en Rusland, langs maar liefst 15 Europese steden met op 15 november een concert in de Heineken Music Hall, Amsterdam.  De kaartverkoop start vrijdag 13 mei om 10:00 uur via Ticketmaster.

De ‘EMØTIØNAL RØADSHØW’, opvolger van de uitverkochte ‘BLURRYFACE TOUR’, gaat op 31 mei van start in Cincinnati om vervolgens af te reizen naar Noord-Amerika voor twee uitverkochte shows in het wereldberoemde Madison Square Garden in New York op 10 en 11 augustus. Tickets voor alle 48 Noord-Amerikaanse tourdata zijn uitverkocht. De band, die dan nog maar net klaar met een zesdaags festival in Australië, steekt daarna de Atlantische Oceaan over voor het Engelse Reading/Leeds Festival om vervolgens na de zomer te starten aan de Europese gedeelte van hun tour.

Twenty One Pilots staat bekend om hun energieke live shows. Tyler Joseph en Josh Dun begonnen hun carrière met optredens in geboorteplaats Columbus, Ohio. De aanstekelijke mix van hiphop, pop en electronica dat het duo produceert zorgt al snel voor een doorbraak naar een groter publiek. Deze maand brengen ze nog een nieuwe single uit in Nederland. De single ‘Ride’, afkomstig van het vierde studio album ‘Blurry Face’,  is in thuisland US al een succes en is daarmee de opvolger van de gigantische hit ‘Stressed Out’, dat inmiddels de dubbel platina status behaald heeft. Het nummer stond in de top 10 van zowel Spotify, iTunes, Airplay als Shazam.

Deel: