Emma Bale, Carter Sampson en Iris Penning, drie fonkelnieuwe namen voor het Naked Song Festival, hét singer-songwriter festival dat op zaterdag 25 juni aanstaande plaatsvindt in Muziekgebouw Eindhoven. Eerder waren Lucinda Williams, Damien Jurado, Douwe Bob & Strijkkwartet, Sun Kil Moon, Alex Vargas, Luka Bloom, Mick Flannery, Luke Winslow-King, Black Oak, Hein Cooper, The Deslondes, Willy Tea Taylor, Dana Sipos en de 2 Meter Sessies bevestigd voor het Naked Song Festival.

Carter Sampson

‘The Queen of Oklahoma’ komt naar Naked Song! Carter Sampson, een perfect voorbeeld van een alt-country zangeres uit ‘the midwest’ van de States. Rauw en eerlijk, maar ook charmant en met een geweldige tas vol messcherpe songs. Haar laatste album ‘Wilder Side’ verscheen onlangs en ontvangt louter lovende recensies. Dankzij songs als ‘Highway Rider’ waan je je in een grote Amerikaanse truck op een eindeloze snelweg. De muziek van Sampson neemt je mee langs al het goeds van Oklahoma dankzij fantastische teksten en bezwerend gitaarspel.

Emma Bale

De piepjonge Emma Bale groeit bij onze zuiderburen uit tot een van sensaties van het jaar. Nominaties voor drie categorieën bij de grootste popprijs van België, een remix van een van haar nummers door Lost Frequencies en een nummer-1 hit op iTunes met de cover van Kodaline’s ‘All I Want’. En het kan nog steeds niet op, want aan de hand van Milow is haar ster nog sneller rijzende. Haar nummers op Spotify zijn al meer dan twee miljoen keer beluisterd. Een prachtige gepolijste stem, voor liefhebbers van Birdy en Gabrielle Alpin.

Iris Penning

Iris Penning, de trots van Eindhoven mag natuurlijk op Naked Song niet ontbreken. Haar album ‘Spreken Met Suiker’ verscheen dit jaar en is een zeer geslaagde opvolger van debuut ‘Droomverf’ gebleken. Muzikaal gezien wordt wat meer het experiment opgezocht, met wat meer elektronische invloeden dan op het vrij akoestische eerste album. Op het dakterras van het Muziekgebouw Eindhoven zal de innemende jonge singer-songwriter haar mooiste liedjes met ons delen.

Naked Song Festival

Met o.a. Lucinda Williams, Damien Jurado, Douwe Bob & Strijkkwartet, Sun Kil Moon, Alex Vargas, Luka Bloom, Mick Flannery, Luke Winslow-King, Black Oak, Emma Bale, Carter Sampson, Hein Cooper, The Deslondes, Willy Tea Taylor, Dana Sipos, Iris Penning, en 2 Meter Sessies

Deel: