John Illsley is in Nederland ter promotie van zijn nieuwe album ‘Long Shadows’. Maar desondanks die promotie speelt de oud bassist van Dire Straits tijdens deze tour natuurlijk ook nummers van zijn oude band. Donderdag stond hij met zijn band in Luxor Live in Arnhem en speelde menig bezoeker het kippenvel op de armen.

John Illsley-2

De zaal was jammer genoeg niet uitverkocht, maar zoals een bezoeker opmerkte “Zo krijgt het wel wat intiems, je hebt meer contact met de artiest.” En zo is het. Zo wist John bijvoorbeeld niet meer of hij ooit in Arnhem is geweest, waarop een fan hem toeriep dat Dire Straits in 1985 nog in de Rijnhal heeft gestaan. Grappig detail is dat veel nummers van die setlijst ook deze avond weer gespeeld werden.

John Illsley-9

Maar goed, naast nummers van Dire Straits speelde Illsley ook eigen nummers. De meeste nummers waren van zijn nieuwe album en werden door het publiek goed ontvangen. Een vleugje reggea, een beetje pop en zelfs wat klassiek was te horen. Uitschieter van het concert was toch wel het nummer ‘Railway Tracks’, een nummer wat John heeft geschreven tijdens zijn 15 jarig gevecht tegen leukemie. “Life doesn’t run on railway tracks. It twists and turns”

John Illsley-18

Van zijn nieuwe album viel het titelnummer ‘Long Shadows’ op, een heerlijk uptempo nummer waarbij de voetjes van de vloer kwamen. Het deed de band zichtbaar goed. Dat de band hierna even van het podium ging om daarna snel terug te komen voor een toegift werd met luid gejuich ontvangen.

John Illsley-15

Door tijdgebrek was er helaas geen tijd meer voor de laatste vijf nummers op de setlijst, maar dat maakte voor de meeste bezoekers niet uit. Genoten hebben ze, getuige de drukte bij de merchandise tafel waar de cd’s van Illsley gretig aftrek vonden. Voor de fan die net even wat langer bleef staan werd het wachten beloond met een bezoek van Illsley voor een handtekening en een selfie met de artiest.

Missie geslaagd voor John Illsley.

Foto’s (c) Robert Westera
Meer foto’s van dit concert op https://www.facebook.com/

John Illsley-11

Deel: