Kyrre Gørvell Dahll, beter bekend als Kygo, groeide in korte tijd uit van anonieme thuisproducer tot de remix-koning van de wereld. De stijl van Kygo is uit duizenden te onderscheiden; zijn producties zijn relatief traag en hij maakt veelvuldig gebruik van lichte melodieën. Kygo is de eerste producer met de zogenaamde Tropical house stijl. Zelf noemt Kygo het nog altijd gewoon melodieuze elektronische muziek.

Kygo zijn grote doorbraak in thuisland Noorwegen kwam met zijn remix van Seinabo Sey’s ‘Younger’. Met dit nummer behaalde Kygo de nummer één positie in Noorwegen, om daar vervolgens enkele weken te blijven staan. Zijn internationale doorbraak werd de remix van ‘Cut Your Teeth’, van de Britse zangeres Kyla La Grange. Andere bekende remixes van Kygo zijn Ed Sheeran’s; ‘I See Fire’, ‘Shine’ van Benjamin Francis Leftwich, ‘Sexual Healing’ van Marvin Gaye en ‘Midnight’ van Coldplay.

Inmiddels zijn ook zijn eigen nummers zoals ‘Here for you’, ‘Firestone’, ‘Stole the show’ en ‘Stay’, niet meer weg te slaan uit de hitlijsten. Dat hij hot is op het moment, bleek wel uit de kaartverkoop voor zijn concert; binnen enkele minuten was het volledige HMH concert uitverkocht, waarna er een tweede show bijkwam. Ook voor deze show waren binnen een paar minuten geen kaartjes meer beschikbaar. Het Europese deel van de Cloud Nine Tour brengt Kygo door heel Europa, samen met support acts Anna Of The North en Sonny Alven. Vanavond was het de beurt aan de Heineken Music Hall te Amsterdam, om het Europese deel van zijn tour af te trappen.

Om kwart over negen, een kwartier eerder dan aangegeven in het tijdschema, doofden de lichten in de zaal. Op het meters grote doek dat het podium afscheidde van de zaal werd een korte film weergegeven. Verschillende mysterieuze beelden waren hierop te zien, waarna het doek naar beneden viel. Kygo kwam spelend op zijn vleugel tevoorschijn, waarna hij vrij snel naar zijn DJ booth toeliep. Aan de eerste tonen kon het publiek al horen welk nummer er zou volgen, waarna een groot applaus losbrak. Kygo begon meteen ijzersterk met een van zijn bekendste remixes; ‘Younger’ van Seinabo Sey. Luidkeels werd er meegezongen en de hele zaal was meteen verkocht aan deze jonge Noor. Bij het refrein werd het tijd voor het eerste vuurwerk van deze avond, wat later nog meerdere keren zou worden herhaald. Ook de bij de ingang verkregen armbandjes, lichtten meteen op in verschillende kleuren. De lichte als panfluit klinkende melodieën, werden live door Kygo gespeeld op verschillende keyboards rondom hem heen.

Achter Kygo stond een enorm groot videoscherm verdeeld in verschillende ruiten. En ook voorop de DJ booth stond een zelfde scherm. Op deze schermen werden enorm veel verschillende visuals getoond. Tijdens Kygo’s pianospel werden deze beelden op één, maar vaak ook op meerdere schermen getoond. Met de camera hierbij ingezoomd op zijn vingers. Kygo draaide in een lekker tempo de ene na de andere hit. Naast zijn bekende werk was er ook aandacht voor een aantal nieuwe nummers die op 13 mei zullen verschijnen op Kygo’s debuutalbum ‘Cloud Nine’. Tussendoor was er een zee van vuurwerk, vonken en confetti. De avond werd afgesloten met ‘Firestone’. Kygo begon op zijn vleugel, in samenwerking met een groot aantal strijkers die zich rechts op het podium hadden verzameld.

Na een volledig akoestische versie liep Kygo nog voor een allerlaatste keer naar zijn DJ booth. Hier startte hij de volledige versie van ‘Firestone’ in. Na ongeveer negentig minuten, een stukje langer dan volgens het tijdschema de bedoeling was, kwam er een eind aan deze geweldige show. Kygo nam met veel genoegen het immense applaus in ontvangst, en verliet vervolgens het podium. Het publiek kan terugkijken op een fantastische show. Kygo weet hoe hij het publiek bij zijn show moet betrekken, maakt het visueel aantrekkelijk en speelt ook nog eens live mee met een heel groot deel van zijn nummers. Er zijn weinig Dj’s die er zo’n show van weten te maken als die van Kygo. Hij tourt nog tot en met 23 april door heel Europa met zijn Cloud Nine tour. Op 13 mei komt vervolgens zijn langverwachte gelijknamige debuutalbum ‘Cloud Nine’ uit. In de zomer zien we Kygo’s tropical house muziek terug op een groot aantal Europese festivals, waaronder een mainstage spot op de Pinkpop zondag.

Deel: