Candi Staton en Sharon Jones & The Dap-Kings zijn toegevoegd aan het programma van Live At Amsterdamse Bostheater 2016. Beide zangeressen bouwden hun imposante carrières op de fundamenten van soul, gospel en funk. Candi Staton staat op 5 juni en Sharon Jones & The Dap-Kings op 28 augustus in de intieme setting van het Amsterdamse Bostheater. Eerder werden concerten van Kovacs, Maaike Ouboter, Neil Finn en Nahko and Medicine for the People voor Live At 2016 aangekondigd.

Candi Staton
Souldiva Candi Staton startte haar muzikale loopbaan in de jaren vijftig in het traditionele gospelcircuit. Dankzij hits als ‘Young Hearts Run Free’ en ‘Nights On Broadway’ werd Staton in de jaren zeventig een discofenomeen. Een decennium later stond ze zonder het te weten aan de wieg van de houserevolutie, toen een remix van You Got The Love een wereldwijde hit werd. Na grote optredens als Glastonbury en North Sea Jazz trad Staton de afgelopen jaren in kleinere setting op, terug naar haar gospelroots, in de kerk. De intieme setting van het Amsterdamse Bostheater sluit hier perfect op aan.

Sharon Jones & The Dap-Kings
De inmiddels 59-jarige Sharon Jones uit Brooklyn brak pas op late leeftijd door, met de eerste release op het inmiddels befaamde soul label Daptone Records. Haar band The Dap-Kings groovet als de betere jaren ’70 funkbands en bepaalde o.a. het geluid op Amy Winehouse’s klassieke album ‘Back To Black’. Jones’ soulvolle, stoere stem en de funky begeleiding van The Dap-Kings maakt het lastig stil te blijven zitten op de tribune van het Amsterdamse Bostheater.

Ticketinfo
Kaarten voor het optreden van Candi Staton op zondag 5 juni kosten €32,50 excl. servicekosten. Kaarten voor Sharon Jones & The Dap-Kings op 28 augustus €35 excl. servicekosten. De kaartverkoop voor beide concerten start zaterdag 26 maart om 10:00 uur via LiveAtAmsterdamseBos.nl en Eventim.nl.

Deel: