Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van concerten en festivals. Dagelijks wordt er één concert uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Jack and the Weatherman

Concerttip woensdag 23 maart: Jack and the Weatherman in Patronaat

Het Haarlemse akoestische folk duo, Jack and the Weatherman, brengt deze avond alweer hun derde EP uit! Deze laatste EP telt weer 6 mooie pop/folk liedjes die volledig akoestisch zijn opgenomen in Studio Moon Music. Een van de liedjes op de EP is de laatste single ‘Brother’ en deze staat al 10 weken op de playlist van Radio 1. Daarnaast hebben ze een liedje geschreven over het incident in Frankrijk, toen alle gear was gestolen tijdens hun tour.

Jack and the Weatherman brengt verhalenderwijs folky liedjes over toewijding, doorzetten en dromen achterna gaan die met prachtige harmonieën en een vrolijk tintje verteld worden. De jongens hebben al op vele festivals in Nederland gespeeld zoals Kadepop, Uitmarkt, MadNes en Surfana. Maar ook supportshows van o.a. Will and the People, Xavier Rudd, Raul Midon en Sticky Fingers in zalen als Melkweg, Paradiso en thuishaven Patronaat. In december waren ze meerdere malen te zien tijdens Serious Request in Haarlem. Ze speelden toen bij het 3FM Serious Talent Festival en het tweetal was te gast in het Glazen Huis (2014).
De bezetting van Jack and the Weatherman wordt steeds groter maar het aantal personen in de band niet! Deze two-man-band speelt namelijk gitaar, ukulele, zang, mondharmonica, voettamboerijn en zelfgemaakte kickdrum met mond, handen en voeten! Op Spotify hebben zij wereldwijd al 7.000.000 streams!

Meer info: www.patronaat.nl

Bron: Vovert.

 

Deel: