Rowwen Hèze en Kirchberg hebben een speciale band samen. De allereerste gezamenlijke vakantie van de bandleden was naar deze plaats. Veel bandleden keren nog jaarlijks terug naar Kirchberg. De mentaliteit en de instelling van de Oostenrijkers komt zeker overeen met de Limburgse interesses en het bourgondische leven. Heerlijk eten en drinken, veel plezier en gezelligheid en genieten pur sang. Het kon dan ook niet uitblijven. De band uit America gaf samen met muziekkapel Aschau een gratis concert op het dorpsplein in Tirol in Oostenrijk op 16 maart 2016.

image-2016-03-18(1)
De eerste gezamenlijke “band-vakantie” vond plaats in het mooie Aschau. En ze kwamen vaak terug naar de regio om vakantie te vieren. De muziekkapel Aschau heeft afgelopen zomer zelfs een gezamenlijk project met de band “Gebrouwe in Limburg” opgenomen.

Daar waar doorgaans de T-shirts van het lijf worden gerukt, was er bij dit bijzondere optreden van Rowwen Hèze juist het tegendeel waar. Er werden extra kledingstukken aan getrokken. Rowwen Hèze gaf afgelopen woensdag namelijk een openluchtoptreden in het Oostenrijkse skidorp Kirchberg. Het gure weer met flinke sneeuwval op dinsdag werd woensdag, de dag van het nu al legendarische optreden, vervangen door een heerlijk winters zonnetje. Ondanks een hartverwarmend ontvangst was het er tegen de avond, na een uur wachten, toch behoorlijk fris geworden.

image-2016-03-18(2)
Het optreden in Kirchberg was woensdag erg bijzonder met een geweldige sfeer! Midden in het dorp mochten de Limburgers spelen op het vaste podium van de plaatselijke muziekkapel. Het Dorpsplein was gezellig verlicht, met de geur van warme Glühwein, het bier dat rijkelijk vloeide, heerlijk bereide Oostenrijkse hamburgers met als achtergrond besneeuwde bergtoppen en de ondergaande zon. Met zo’n decor moest het ook wel een geweldig optreden worden.

Veel van hun trouwe fans zijn met auto of vliegtuig naar Kirchberg afgereisd en waren erbij om het feest compleet te maken. De Musikkapelle Aschau heeft samen een paar liedjes met de band gespeeld. En als toegift hebben ze onder muzikale begeleiding van de Musikkappelle het lied “Dem Land Tirol die Treue” gezongen. Uiteindelijk was het natuurlijk toch wel de Limburgse vlag die trots boven alles en iedereen uitstak. Het is een kwestie van geduld … .. . Het werd “sensationell”! De afterparty in de Eisbar, Hét Après Ski Paleis van Tirol, duurde nog tot in de late uurtjes. Stuiterend en ‘met die handjes in die lucht’ de nacht in.

image-2016-03-18(3)
De band en crew arriveerde al enkele dagen eerder. Afgelopen maandag hebben ze mogen genieten van een zeer gastvrij ontvangst in Oostenrijk. De locatie werd gecheckt door crew en alle technische zaken werden doorgesproken met de organisatie. Daarnaast hebben ze ook genoten van de bergen, de sneeuw, het skiën en het rodelen! Een ‘spontaan’ optreden in de skihut ‘Schi-Alm’ op 1070m hoogte kon natuurlijk niet uitblijven. Servus. Of te wel proost. Dat smaakt naar meer!

Foto’s: © Marcel Hakvoort – Maxazine

Deel: