Donderdagavond 3 maart gaf Niels Geusebroek een optreden in Doornroosje, naar aanleiding van zijn nieuwe album ‘Wildfire’ en de daarbij behorende clubtour. De afgelopen jaren heeft Niels zijn veelzijdigheid overtuigend bewezen. Zanger van de band Silkstone, zijn deelname aan The Voice Of Holland en zijn hardstylehit ‘Year Of Summer’, samen met Wildstylez. Na zijn eerste album ‘Lines’, is het tijd voor Geusebroek zijn tweede album ‘Wildfire’. Voor zijn tweede album richtte de zanger alles opnieuw in. Een nieuwe look, een nieuwe sound, kortom: een vernieuwde Niels Geusebroek. Vanavond vond de aftrap plaats van zijn clubtour langs vrijwel alle grote poppodia in Nederland.

Stipt om negen uur begon Niels Geusebroek aan zijn optreden in de kleine zaal van Doornroosje. Met zijn nieuwe geluid maakt Niels ook gebruik van een andere podiumindeling. Niels vooraan, in het midden van het podium. Naast hem de pianist en drummer, achter hem de drie gitaristen. Achterop het podium stonden tevens twee lange doeken, met daarop het artwork van ‘Wildfire’.

Niels was erg goed bij stem en zichtbaar enthousiast. Samen met zijn bekwame band was er muzikaal weinig op aan te merken. Niels speelde grotendeels nummers van zijn nieuwste album. Het publiek reageerde hier redelijk tam op, ware het niet dat het album ook pas net één week in de schappen ligt. Dit zorgde wellicht ook voor de vrij lage opkomst, ondanks de uitgebreide promotietour waar Niels op dit moment mee bezig is.

Halverwege het optreden was het tijd voor Niels zijn grootste hit, ‘Year Of Summer’. Niels vertelde dat mensen hem wel eens vragen of het nooit verveeld om dit nummer live te spelen. Er wordt live echter telkens geïmproviseerd waardoor het nummer nooit hetzelfde is. Een uiterst rustige, nette versie van het nummer wordt er uiteindelijk gespeeld.

Vrij snel na ‘Year Of Summer’ was het tijd voor ‘Take Your Time Girl’, waarmee er langzaam naar het einde van de avond toegewerkt werd. Ook dit nummer werd op een prachtige, rustige manier gespeeld.
Tegen het einde van het optreden vroeg Niels zich hardop af of er journalisten in de zaal waren. Mocht dit namelijk zo zijn, dan moest er gezegd worden dat het een hele sympathieke avond was. Tevens vertelde Niels dat hij niet meer aan een toegift doet, maar gewoon iets langer door zou spelen. Een trend die je tegenwoordig steeds meer voorbij ziet komen.

Na een kleine anderhalf uur verliet Niels Geusebroek het podium en zat het eerste clubtour optreden er voor Niels Geusebroek op. Het publiek kan terug kijken op een geslaagde avond, met een zanger die het zichtbaar naar zijn zin had. Toch moesten de liedjes het vooral van zichzelf hebben, aangevuld met af en toe een woordje van Niels zelf.

Deel: