Air en Minor Victories zijn twee van de in totaal 19 acts die zijn toegevoegd aan de line-up voor Best Kept Secret 2016. Eerder werden o.a. Beck, Editors, Jamie xx, Two Door Cinema Club en Wilco aangekondigd voor het festival dat 17, 18 en 19 juni plaatsvindt in Hilvarenbeek.

Naast eerder genoemde artiesten maakt de organisatie vandaag ook de aanwezigheid van Mount Kimbie (dj set) Black Box Revelation, Fat White Family, Roman Flügel, Pional (live), Empress Of, Mystery Jets, Psychic Ills, Woodie Smalls, bewilder, Ulrika Spacek, Palmbomen II (live), Nozinja, Kelvin Jones, Antal, Jameszoo (dj set) en Audacity op het festival bekend. De komende maanden worden nog meer artiesten bekendgemaakt.

Air
Met Air voegt het festival opnieuw een sterke naam toe aan de bovenkant van het affiche. Na een lange periode van afwezigheid (Air trad de afgelopen zes jaar niet op in Nederland), keert het Franse duo deze zomer terug voor een beperkt aantal shows op de Europese festivalweides, waaronder Best Kept Secret. Met de hits ‘Sexy Boy’ en ‘All I Need’ maakte Air eind jaren negentig furore. Doorbraakalbum ‘Moon Safari’ zal op en rondom safaripark Beekse Bergen een geheel nieuwe lading krijgen.

Indie-supergroep
Met Rachel Goswell (Slowdive), Justin Lockey (Editors), James Lockey (Hand Held Cine Club) en Stuart Braithwaite (Mogwai) in de gelederen is Minor Victories niets minder dan een indie-supergroep. Onlangs uitgebrachte eerste single ‘A Hundred Ropes’ klinkt veelbelovend voor het debuutalbum dat in juni verschijnt. Best Kept Secret is het eerste en voorlopig enige festivaloptreden dat de band heeft bevestigd.

Elektronisch programma
De organisatie geeft met Roman Flügel, Mount Kimbie (dj set), Pional (live), Antal, Palmbomen II (live), Jameszoo (dj set) en Nozinja opnieuw een flinke injectie aan het toch al omvangrijke elektronische nachtprogramma van het festival. Eerder werden Caribou, Koreless, Sevdaliza, Bob Moses, Danny L Harle, Slow Magic en Oneohtrix Point Never al aangekondigd. Producer Jamie xx sluit bovendien ONE, het grootste podium van Best Kept Secret, af op de festivalzondag.

Deel: