Woensdagmiddag werden alle namen voor Pinkpop 2016 bekend gemaakt. Maxazine volgt de persconferentie en brengt je de namen van alle artiesten die dit jaar op Pinkpop staan. De 47e editie van het oudste festival ter wereld alweer. Plaats van handeling: Landgraaf natuurlijk, alweer voor de 29e keer. De data: vrijdag 10 tot en met zondag 12 juni 2016.

Pinkpop 2016 bevestigt: Graveyard

De Zweedse band Graveyard voert je terug naar de jaren zeventig met zompige blues-boogie riffs en krachtige uithalen in de beste Led Zeppelin traditie. Rock zoals rock bedoeld is.

Hun album ‘Hisingen Blues’ uit 2011 ging de boeken in als één van de beste rockplaten van dat jaar. Opvolger ‘Lights Out’ was van hetzelfde niveau, wederom vol zompige psychedelische retro-hardrock. Het geluid van de band komt op deze plaat tot volle wasdom. Live heeft Graveyard zich inmiddels dubbel en dwars bewezen na een zegetocht in de clubs en op festivals, waaronder ook FortaRock in 2014.

In 2015 komen ze terug met een album getiteld ‘Innocence & Decadence’ en een bijbehorende clubtour. Het album werd opgenomen in de Atlantis Studio in Stockholm en zal in september verschijnen via Nuclear Blast. Graveyard is een absolute aanrader voor elke zelfverklaarde rockliefhebber.

Deel: