Op 12 februari komt alweer het tiende studio album ‘Time of My Life’ uit van Ronan Keating. De 38-jarige zanger is al 22 jaar bezig in de muziek maar na al die jaren heeft hij eindelijk een product van zichzelf kunnen afleveren. Door te luisteren naar wat anderen wilde was hij het vertrouwen in zichzelf kwijt geraakt. Gelukkig heeft hij een ommezwaai gemaakt door in het theater te staan en als jurylid van X-Factor Australië op te treden.
ronan keating
“De afgelopen jaren heb ik een fantastische reis gemaakt, zit lekker in m’n vel en kan zeggen dat ik echt gelukkig ben. Dit album is een ware reflectie van wie ik ben en de muziek die ik wil maken. Het heeft een jaar gekost om te maken, maar in die tijd heb ik het meest pure stuk van mezelf kunnen afleveren” aldus Keating over zijn nieuwe album.
Dat Keating er zelf aan meegeschreven heeft is goed te merken. Hart en ziel legt hij in elk nummer zoals ‘Breathe’, ‘In Your Arms’ en titeltrack ‘Time of My Life’. Verwacht geen knalwerk maar rustige gitaren, pianostukken en zo nu en dan een viool. Bijna zoals een echte singer-songwriter laat horen.
De man, afkomstig uit Dublin, zingt meestal met perfect Engelse articulatie en eindelijk in ‘Don’t Think I Remember’ is een vleugje accent te horen. Het autobiografische nummer laat horen wie hij is, waar hij vandaan komt en wie hij nog steeds is.Vanaf de eerste akkoorden herken je het prachtige nummer van Glen Hansard. Keating houd ‘Falling slowly’ in ere door het prachtig te brengen met The Shire, een Country duo uit Engeland.
Ronan Keating is terug met een prachtig album om van te genieten op de rustige momenten van de dag. Heerlijk om bij weg te dromen, niet alleen door die mooie stem maar ook de snaren zullen je raken. (7/10) (Decca Records)
Deel: