Hiphop-superster Nelly treedt op donderdag 2 juni op in de Melkweg in Amsterdam. Vanwege de run op tickets voor zijn optreden in Rotterdam heeft de Amerikaanse rapper/zanger besloten tot een extra concert in de hoofdstad.

‘Hot In Here’, ‘Ride Wit’ Me’, maar ook ‘Cruise’, ‘My Place’ en enkele maanden geleden ‘The Fix’; sinds hij zestien jaar geleden met zijn debuutalbum ‘Country Grammar’ op de proppen kwam, vestigde Nelly zijn naam met vele hits. Het debuutalbum is meteen de grote doorbraak en in de jaren daarna verwerft  de Amerikaan een imposante lijst aan awards: meerdere Grammy’s, MTV Video Music Awards, en Hip Hop Artist Of The Year, verkozen door Billboard.

Dat Nelly niet van stil zitten houdt, blijkt al snel. De ambassadeur van de ‘Southern Style Hiphop’ scoort ook met succesvolle optredens in televisieseries waaronder CSI:NY en Real Husbands of Hollywood. Verder verschijnt hij op het grote scherm in The Longest Yard en binnenkort in A Fall From Grace waarin hij speelt met acteurs als Forrest Whittaker, Vincent D’Onofrio en Tim Roth. Daarnaast is Nelly een filantroop eerste klas; hij zet zich al jaren in voor beenmergdonoren om leukemie tegen te gaan en voor organisaties als Make A Wish.

Terug van nooit weggeweest
In 2013 levert Nelly zijn zevende album af: M.O. Daar roept hij de hulp in van gevestigde en toekomstige sterren als Pharrell Williams, Nicki Minaj, Future en 2 Chainz. Het album is een afgeronde plaat met een goed in elkaar zittende dynamiek. Dat is ook het geval bij zijn laatste single ‘The Fix’, geproduceerd door hitproducer DJ Mustard, waarmee Nelly helemaal terug is van nooit weggeweest. Superster Taylor Swift blijkt ook fan te zijn en vraagt de rapper als verrassingsact tijdens een van haar optredens. ‘The Fix’ wordt uitgevoerd, evenals ‘Hot In Herre’ samen met de zangeres en rockband HAIM. Het is een van de meest memorabele muziekmomenten van 2015 dat door ET Online wordt omschreven als een “fantastische performance”.

Met ‘The Fix’ als laatste wapenfeit is een nieuw album een kwestie van tijd. Nelly zal zijn publiek naast alle hits ongetwijfeld trakteren op nieuw werk.

Deel: