Massive Attack keert terug met een nieuwe EP getiteld ‘Ritual Spirit’. Op de EP, die vandaag uitkomt, werkt het duo voor het eerst in 21 jaar tijd weer samen met Tricky. Ook Young Fathers, Roots Manuva en nieuwkomer Azekel werkten aan de EP mee. De vier tracks zijn geproduceerd door Massive Attacks Robert del Naja en vaste studio-collaborateur Euan Dickinson. Een tweede EP, geschreven en gecoproduceerd door Daddy G, zal dit voorjaar uitkomen. Een album volgt later dit jaar.

De ‘Ritual Spirit’ EP track list:

1. Dead Editors (Massive At tack & Roots Manuva)
2. Ritual Spirit (Massive Attack & Azekel)
3. Voodoo In My Blood (Massive Attack & Young Fathers)
4. Take It There (Massive Attack, Tricky & 3D)

De twee Britten staan bekend om hun opvallende, vaak vernieuwende videoclips. In het kader van de EP-release is vandaag de muziekvideo bij ‘Take It There’ in première gegaan. De video is geregisseerd door de Japanse filmmaker Hiro Murai, met een hoofdrol voor Hollywoodacteur John Hawkes (‘From Dusk Till Dawn’, ‘Everest’).

Vorige week lanceerde Massive Attack de app ‘Fantom’, een door de zintuigen gestuurde muziekspeler die nummers remixt aan de hand van locatie, beweging, tijdstip, hartslag en een geïntegreerde camera.

Op dit moment tourt Massive Attack door Europa. Met een nieuwe live show, ontworpen door Robert del Naja samen met United Vis ual Artists, staan Del Naja en Daddy G op 24 februari aanstaande in het Klokgebouw in Eindhoven en een dag later in een uitverkochte Heineken Music Hall in Amsterdam.

Deel: