Na drie en een half jaar brengt het award-winnende Hip Hop duo Macklemore & Ryan Lewis op 26 februari  hun nieuwe studioalbum getiteld ‘This Unruly Mess I’ve Made uit’. Het album bevat dertien tracks inclusief de gouden single ‘Downtown’ (met Kool Moe Dee, Melle Mel, Grandmaster Caz en Eric Nally), en nieuwe nummers als ‘Growing Up’ (met Ed Sheeran) en ‘Kevin’ (met Leon Bridges).

Een nieuwe song getiteld ‘White Privilige II’ is vrijdag gelanceerd; het nummer is de opvolger van het in 2005 uitgebrachte ‘White Privilige’.

De langverwachte opvolger van de debuutplaat ‘The Heist’ is in een periode van een jaar grotendeels opgenomen in de wildernis van de Pacific Northwest, VS. “What I couldn’t find in a hotel room, on the road or in Seattle, I found in the middle of nowhere” zegt Macklemore, wiens echte naam Ben Haggerty is.

Macklemore & Ryan Lewis zijn vorige week begonnen aan een intieme theatertour. Het duo startte deze tour met een volledig uitverkochte show in Phoenix, Arizona. De Europese arenatour start op 1 maart in België, waarna er onder andere shows volgen in de Londense O2 Arena, de AccorHotels Arena in Parijs. Op 10 april staan ze in Ziggo Dome te Amsterdam.

Macklemore & Ryan Lewis werden begin 2012 bekend door hits als ‘Thrift Shop’, ‘Can’t Hold Us’ (met Ray Dalton), en ‘Same Love’ (met Mary Lambert). Eerder traden ze op in Nederland op Best Kept Secret Festival en verkochten ze de Heineken Music Hall uit.

Deel: