De Amerikaanse legendarische powerpopband The Posies brengt eind maart hun achtste studioalbum ‘Solid States’ uit. Naar aanleiding van deze release tourt de band, met de originele oprichters Jon Auer en Ken Stringfellow, in maart en april door Europa, waarbij ze ook voor vijf shows Nederland zullen aandoen. De eerste single ‘Squirrel Vs. Snake’ is sinds 18 januari te beluisteren. Via het Creative Allies-platform kunnen fans van de band bovendien meewerken aan het ontwerp van de album cover.
‘Solid States’ laat het eigenzinnige geluid van The Posies horen in een eigentijdse productie: opzwepende beats, synthesizers en gitaar, waarbij de prachtige samenzang, het handelsmerk van The Posies, nog steeds overeind blijft.
The Posies staan vanaf hun eerste album ‘Failure’ (release op cassette) al bijna 30 jaar in verschillende samenstellingen garant voor intelligente, moeilijk-in-een-hokje te stoppen power pop/rock. De single ‘Dream All Day’ was een regelrechte radio- en MTV-hit. Ondanks dat de doorbraak naar het grote publiek nooit helemaal is gemaakt, groeit de schare fans nog steeds. Auer en Stringfellow zijn uitgegroeid tot veelgevraagde sessiemuzikanten en producers, die samen speelden met onder andere R.E.M. en Big Star.
The Posies European Tour
Mar 29 Belgium, Leuven, Het Depot
Mar 30 The Netherlands, Joure, Café de Stam
Mar 31 The Netherlands, Den Haag, Paard
Apr 1 The Netherlands, Apeldoorn, Gigant
Apr 2 The Netherlands, Amsterdam, Paradiso
Apr 3 The Netherlands, Eindhoven, De Effenaar
Apr 4 Germany, Cologne, MTC
Apr 6 United Kingdom, London, 100 Club
Apr 8 France, Paris, Point FMR
Apr 12 Sweden, Stockholm, Kagelbanan
Apr 13 Norway, Oslo, John Dee
Apr 14 Sweden, Gothenburg, Nefertiti
Apr 15 Sweden, Lund, Mejeriet
Apr 16 Germany Muenster, Gleis 22
Apr 17 Finland, Helsinki, Tavastia
Deel: