De hiphopformatie New Wave heeft tijdens tijdens het muziekfestival Eurosonic Noorderslag in Groningen de Popprijs 2015 in ontvangst mogen nemen. In De Oosterpoort namen de 12 rappers de prijs en de cheque van 10.000 euro in ontvangst. Daarmee traden ze in de voetsporen van The Common Linnets die vorig jaar de prijs wonnen.

New Wave is ontstaan als een idee van het label Top Notch. Het album van de 12 rappers werd in 10 dagen opgenomen op Schiermonnikoog en was vorig jaar het meest gestreamde album op Spotify. Daarnaast werd de grootste hit van het album, ‘Drank & Drugs’ van Ronnie Flex en Lil Kleine, op YouTube meer dan 80 miljoen keer bekeken.

Geen bierdouche of enthousiasme voor New Wave

Voor het eerst was er dit jaar geen traditionele bierdouche voor de winnaar. Vooraf werd verwacht dat Typhoon, Kensington, Dotan of Golden Earring dit jaar zouden kans maken op de Popprijs. Hierdoor was de keuze voor New Wave vrij verrassend. Ook voor het aanwezige publiek dat vrij tam reageerde toen de winnaar werd bekendgemaakt.

Deel: