Jett RebelOp vrijdag 22 januari verschijnt het album ‘Truck’, van Jett Rebel. Eind december al onthulde hij in een uitverkocht Paradiso dat zijn nieuwe album tegen alle regels van de huidige popmuziek in gaat. “Er zijn tegenwoordig zo veel bands die muziek maken die precies klinkt zoals de massa het wil horen. Deze bands passen hun muziek aan, om groter te kunnen worden. Ik doe dat niet, ik kan dat niet, ik maak wat ik zélf wil en ik ben fucking dankbaar dat er een publiek is dat mij deze vrijheid geeft. Dank jullie wel, ik ben fucking gelukkig!”

Het nieuwe album is een project geworden waarover Jelte Tuinstra zelf zegt: “Geld moet nooit een drijfveer zijn om muziek te gaan maken. Elke muzikant die dat denkt, kan beter een bank overvallen. Mijn drijfveer achter deze plaat is dat ik dit wilde maken, omdat ik dit wilde maken. Ik heb alles zelf ingespeeld en opgenomen, alleen deze keer met slechts een 4-track cassette recorder. Het is wat het is.”

Jett Rebel verbaast

De liedjes op dit album zijn echte popsongs, de productie ervan zal sommige mensen doen verbazen. “Het zal even wennen zijn misschien. Ik begrijp ook wel dat dit een commerciële zelfmoord kan worden, maar ik ben dan ook niet op zoek naar hitjes. Ik wil de muziek maken die ik wil, lekker live spelen en vrij leven. Dat hoor je op dit album terug.”

‘Truck’ is niet zomaar een nieuwe Jett Rebel plaat, maar deel 1 van een drieluik. Wanneer de volgende 2 albums komen zal binnenkort bekend worden gemaakt.

Deel: