Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van concerten en festivals. Dagelijks wordt er één concert uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Therion.

Vrijdag 08 januari: Therion in de Maassilo

Therion: Ooit begonnen als degelijke death metal band, maar uitgegroeid tot een toonaangevende band als het gaat om symfonische metal. Het is een geweldige mix van klassieke muziek en heavy metal die tot indrukwekkende bombastische en progressieve meesterwerkjes leidt.

Naast Therion heeft bandleider Christofer Johnsson nog een tweede band die we vandaag aan het werk kunnen zien. De eerste ideeën voor Luciferian Light Orchestra stammen al uit de jaren ‘90. Het zelfgetitelde debuut dateert van 2014. Luciferian Light Orchestra richt zich op classic rock uit de jaren ´70 en heeft een occult randje. Een beetje vergelijkbaar met The Devil’s Blood, maar vooral beïnvloed door acts als Uriah Heep, Black Widow, Jimi Hendrix, Scorpions, Black Sabbath en Deep Purple.

Uit China komt Ego Fall. Deze band combineert authentiek Mongolische muziek met diverse soorten metal. Liefhebbers van folkmetal doen er goed aan het nieuwe album ´Mongol Metal´ te checken. De avond wordt geopend door de Russische symfonische metal band Imperial Age. De reacties op deze band zijn formidabel en de band wordt nu al vergeleken met een grote naam als Nightwish. Dat mag je dus niet missen.

Meer info en tickets via http://baroeg.nl/

Deel: