Ken je ze al, Sebastiaan Dutilh en Belle Doron? Je kent ze wellicht beter onder de naam CUT_, wat je dan weer uitspreekt als CUT Underscore. CUT_ is een duo uit Amsterdam dat electronische muziek maakt in de stijl van Burial, Mount Kimbie, Massive Attack en James Blake. De tweede EP is begin 2015 uitgekomen, als voorloper op het eerste volledige album, dat in 2016 zal gaan uitkomen.

CUT_ is een van de zovele bands in Nederland die weinig middelen hebben om met de juiste apparatuur een volwaardig album op te nemen. Jammer, want het beperkt de creatieve expressie. Gelukkig voor CUT_ kwamen ze in contact met Red Bull, die een eigen studio in beheer heeft, waar bands ls CUT_ gebruik van kunnen maken.

Red Bull heeft op het moment 12 Red Bull studio’s, verdeeld over de hele wereld waaronder één in Amsterdam, bij de Q-Factory. Een volledig ingerichte studio, van alle gemakken voorzien, ideaal voor bands die het geld nog niet hebben om een complete studio af te huren. In het geval van CUT_ ideaal, aangezien de populariteit van het duo een enorme vlucht heeft genomen na hun plotselinge Youtube-hit ‘Papaoutai’, een cover van Stromae.

De Red Bull Studio’s zijn ideaal voor zowel lokaal talent als internationale artiesten, die met regelmaat gebruik maken van de studio’s, waaronder The Opposites, Gerson Main, Skip&Die, Wudstik en Mr. Probz. Het debuutalbum van CUT_ zal uitkomen in 2016, met dank aan de Red Bull Studio’s, aangezien we anders waarschijnlijk nog even langer zouden hebben moeten wachten op de muziek van CUT_.

De video bij het artikel is gesponsord door de Red Bull Studio’s, die zich niet heben bemoeid met de journalistieke inhoud van het artikel.

Deel: