Per 1 februari aanstaande zal Johan Gijsen als programmeur en beeldbepalend festivalsamensteller zijn weg zelfstandig voortzetten. Aan een langdurige en vruchtbare relatie komt een eind. Gijsen werd begin 2000 aangetrokken als programmeur bij Tivoli en is sindsdien van groot belang geweest bij ondermeer de artistieke ontwikkeling, groei en successen van Tivoli en het huidige TivoliVredenburg. Gijsen is het brein achter het internationale fameuze festival Le Guess Who? en was eveneens betrokken bij de totstandkoming van het festival Into The Great Wide Open en Tournee de la Musique tijdens de Grand Depard van de Tour de France eerder dit jaar.

“Bij Tivoli heb ik me kunnen ontwikkelen en ontpoppen tot waar ik nu sta. Naast het samenstellen van programma’s, een liefde die nooit zal roesten, heb ik mij creatief kunnen ontwikkelen en bovenal cultureel kunnen ondernemen”, aldus Gijsen, die naast programmeur bij TivoliVredenburg ook directeur is van het inmiddels autonome Le Guess Who? festival. Gijsen: “Het doorontwikkelen van succesvolle festivals zoals Le Guess Who? verdient de volle aandacht, daar ligt mijn passie. Dit bleek voor mij niet meer te combineren met mijn activiteiten bij TivoliVredenburg. Daarom is het goed om nu mijn vleugels verder uit te kunnen slaan.”

Margriet van Kraats, manager programma en marketing TivoliVredenburg: “Het vertrek van Johan Gijsen is met pijn in het hart maar ook met trots. Mede dankzij zijn ‘fingerspitzengefuhl’ voor muziek die op dat moment urgent is, innovatieve marketingvisie, zijn tomeloze energie en zijn grote (inter-)nationale netwerk heeft hij Tivoli, TivoliVredenburg en Le Guess Who? op het huidige zeer hoge niveau gebracht. ” “Gijsen heeft bewezen te kunnen bouwen, ziet altijd kansen en heeft –last but not least – ook verstand van wielrennen, schaken en een haarscherp gevoel voor humor.”

Johan Gijsen: “TivoliVredenburg is een prachtige plek waar Utrecht trots op kan zijn. Het is een inspirerende en veelzijdige omgeving die grootse mogelijkheden biedt op het gebied van muziek en cultuur. Mijn wortels zullen daar te allen tijden blijven liggen en ik ben er van verzekerd dat we elkaar in de toekomst ook beslist niet uit het oog zullen verliezen”.

Deel: