De Britse alternatieve rockband Coldplay gaat weer touren en zal ook Nederland aandoen. Dat heeft de band vanmorgen bekend gemaakt. Op 23 juni 2016 zal Coldplay de Amsterdam ArenA aandoen voor een concert in hun ‘A Head Full of Dreams Tour’. Op de website van de populaire Britse band zijn de data van de gehele tournee reeds onthuld.

De band rond zanger Chris Martin werd in 1996 in Londen gevormd en heeft inmiddels succesvolle hits als ‘Fix you’, ‘Viva la vida’, ‘Clocks’ en ‘The scientist’ voortgebracht. Kaarten voor het concert gaan op 27 november in de voorverkoop. Het is de eerste wereldtour van de band sinds de ‘Mylo Xyloto’ tour uit 2011/ 2012 waar meer dan 3 miljoen fans verdeeld over 5 verschillende continenten op afkwamen. En het is hun eerste show in Latijns Amerika sinds 2010 met deze keer voor het eerst een optreden in Peru.

De tournee start op 31 maart in Buenos Aires (Argentinië) en zal op 24 mei in Frankrijk aan het Europese gedeelte beginnen. Kopenhagen zal op 5 juli het einde zijn van de concertreeks van de band, die tot nu toe 20 concerten zal bevatten. Alleen in thuisstad Londen (Wembley Stadium) zal de band tweemaal optreden. Er worden binnenkort meer tourdata bekendgemaakt waaronder het Noord Amerikaanse gedeelte van de tour.

Het nieuwe album A Head Full Of Dreams, dat 4 december uitkomt, is de energieke opvolger van het breekbare Ghost Stories uit 2014 waarmee Coldplay hun zesde wereldwijde succes behaalde met een toppositie in de albumcharts. De band koos er destijds voor om niet te toeren maar om meteen weer de studio in te duiken.

Deel: