Op vrijdag 5 februari 2016 zal Elton John een gloednieuw studioalbum uitbrengen, getiteld ‘Wonderful Crazy Night’. De release van het nieuwe album wordt voorafgegaan door de lead single ‘Looking Up’, een upbeat nummer met uiteraard een prominente rol voor de piano.

Elton John & Bernie Taupin

Cover_Wonderful_72RGB‘Wonderful Crazy Night’ is geproduceerd door Elton John samen met T-Bone Burnett en opgenomen in The Village in Los Angeles. De twee werkten eveneens samen op Elton’s vorige album ‘The Diving Board’ en op ‘The Union’, het album uit 2010 waarop Elton de handen ineensloeg met Leon Russell. Schrijven doet de bebrilde muzieklegende nog altijd samen met Bernie Taupin – en dat al 48 jaar lang.

Op het nieuwe album speelt Elton voor het eerst sinds 2006 ook samen met twee andere trouwe bondgenoten: drummer Nigel Olsson (met wie hij al werkt sinds zijn doorbraak eind jaren zestig) en gitarist Davey Johnstone (aan boord sinds 1971). Verder zijn percussionist Ray Cooper, bassist Matt Bissonette en toetsenist Kim Bullard op ‘Wonderful Crazy Night’ te horen.

‘Wonderful Crazy Night’ is verkrijgbaar als zowel een standaard album (inclusief artwork met portretfoto’s door Juergen Teller), een deluxe versie met twee bonus tracks en een boxset met twee cd’s, vinyl en een uitgebreide portretserie.

Deel: