Amper een half jaar geleden kondigde de Britse band Blur hun comeback aan en even stond de wereld stil voor hun fans. Een nieuw album en een wereldwijde tour met als opener een show op het legendarische veld van Hyde Park Londen.

Nu deze tour alweer aan z’n einde lijkt zijn we nog niet klaar met de britpoppers. Volgende week verschijnt er naar verluid een nieuwe single van hun album ‘The Magic Whip’, maar ook komt er een documentaire aan. Het verhaal van het ontstaan van het album The Magic Whip, hun breuk als band en de ruzie tussen frontman Damon Albarn en gitarist Graham Coxon komen aan bod. De vele vragen die de fans dus al jaren hebben zullen nu eindelijk beantwoord worden en daarnaast kunnen vele zichzelf misschien terug gaan zien in deze docu. Er wordt namelijk ook een deel van de concert registratie in Hyde Park vrijgegeven en zo gaan we dus van Londen naar Hong Kong en weer terug.

De docu/film genaamd New World Towers zal op 2 december in geselecteerde bioscopen in Engeland in premiere gaan.

Foto (c) Stephanie Free, archief Maxazine.nl

Deel: