Op zaterdag 17 oktober genoot het Belgische publiek van ‘Eèn van de populairste zangers van de lage landen: Rob de Nijs!’, aldus de aankondigende voice-over. Voor dit speciale concert van Rob de Nijs GROOTS in de Belgische Lotto Arena, werd Rob’s trouwe band Pur Sang onder leiding van Frank Jansen bijgestaan door een selectie blazers, strijkers en werden de koortjes gezongen door onder andere Ingrid Simons.

Nadat de ouverture geklonken had, kwam de Belgische Urbanus het podium op met zijn gitaar. ‘Rob heeft er weleens beter uitgezien, zouden jullie wel denken.’, aldus Urbanus die vervolgens een eigen versie van de grote hit ‘Ritme van de Regen’ te gehoren bracht. Een onverwachte opening, die zeer gewaardeerd werd door de Belgische fans. Ook Jan Smit kwam speciaal langs om samen met De Nijs ‘Het Werd Zomer’ te zingen. Ook kreeg hij podium om zijn eigen hit ‘Als De Morgen Is Gekomen’ te zingen voor de zuiderburen.

Maxazine Dexter Reijsmeijer Rob de Nijs 17102015 Antwerpen15

Dj Robert Abigail heeft recentelijk samen met Rob ‘Banger Hart’ in een nieuw jasje gestoken. Vanavond mocht hij deze nieuwe versie achter zijn platentafel laten horen. Rapper Gers Pardoel was er voor de gelegenheid bij en rapte een op maat gemaakte tekst. Aansluitend vermaakte Pardoel de Lotto Arena met zijn megahit ‘Bagagedrager’.

Het was niet de gehele avond feest. Ook vele gevoelige nummers uit het grote repertoire van De Nijs kwamen voorbij. Zoals het nummer ‘Jim’ dat een speciaal verzoek was van een fan. Tijdens dit nummer werden veel mensen emotioneel en verschenen er tissues. Ook ‘Nu Het Om Haar Gaat’ en ‘Foto Van Vroeger’ roepen emoties op.

Maxazine Dexter Reijsmeijer Rob de Nijs 17102015 Antwerpen7

Het grote concert werd feestelijk afgesloten met ‘Jan Klaasen De Trompetter’ en ‘Malle Babbe’ waarbij de voeten van de vloer gingen en zelfs de polonaise werd gelopen.  Na luid applaus nam Rob nog eenmaal plaats op het podium en zong ‘Vreemdeling’ en ‘Alles Wat Ademt’. Een passende afsluiting waar verwezen wordt naar de actualiteiten rondom de Syrische vluchtelingen.

2016 Wordt overgeslagen, maar in 2017 komt De Nijs terug naar België om dan extra GROOTS zijn 75e verjaardag te vieren.

Foto’s (c) Dexter Reijsmeijer, Maxazine.nl

Maxazine Dexter Reijsmeijer Rob de Nijs 17102015 Antwerpen10

Maxazine Dexter Reijsmeijer Rob de Nijs 17102015 Antwerpen3

Maxazine Dexter Reijsmeijer Rob de Nijs 17102015 Antwerpen8 Maxazine Dexter Reijsmeijer Rob de Nijs 17102015 Antwerpen13 Maxazine Dexter Reijsmeijer Rob de Nijs 17102015 Antwerpen4

Deel: