Op 4 december verschijnt de nieuwe boxset ‘The Ties That Bind: The River Collection’ van Bruce Springsteen. De boxset rondom het album ‘The River‘ uit 1980 zal 4 cd’s en 3 dvd’s bevatten.

River-box-600De eerste twee cd’s zijn zoals het oorspronkelijke album dat in 1980 als dubbelalbum verscheen. De derde cd, getiteld ‘The River: the Single Album’ is zoals Springsteen in 1979 het album in eerste instantie had willen uitbrengen. Sommige versies verschillen hierop van de versies op het uiteindelijke album. Zo zal ‘You Can Look (But You Better Not Touch)’ hier in een rockabilly versie te horen zijn, en het niet eerder verschenen nummer ‘Cindy’ bevatten. De vierde cd bevat outtakes uit de opnamesessies voor ‘The River’.

De eerste dvd bevat de nieuwe documentaire ‘The Ties That Bind’ van regisseur Thom Zimny. Hij werkte eerder al samen met Springsteen aan de documentaires ‘The Promise: The Making of Darkness On The Edge Of Town’ en ‘Wings For Wheels’ over het album ‘Born To Run’. De andere twee dvd’s zal een concert bevatten uit de tournee voor ‘The River’ dat in 1980 plaats vond in Tempe, Arizona.

Als teaser is vanaf vandaag al het niet eerdere uitgebrachte nummer ‘Meet Me In The City’ te beluisteren.

Deel: