Als we de uitspraken van Jamie Hewlett mogen geloven dan wordt 2016 hét comeback jaar van de virtuele band Gorillaz. Het laatste werk verscheen in 2011 en sindsdien was er van deze samenwerking niks meer te horen. In 2016 kunnen we dus een nieuw album én meer verwachten vertelt tekenaar Jamie Hewlett in een interview. “I’m working on it at the moment, and it’s going very well. I’m very excited. I don’t want to say too much about it, but I’m at that phase of experimentation.”, aldus Hewlett.

“What I try not to do when I’m working in this creative period, the cooking of the mess, is go to other peoples’ exhibitions and look at other peoples’ work. I close my eyes, and don’t want to know what anyone else is doing. Doing that has kind of ruined the creative process for me in the past, and I don’t want to let that happen again.” Dat Hewlett al druk bezig was met nieuwe Gorillaz animaties was al duidelijk doordat er steeds vaker nieuwe plaatjes werden geplaatst via de instagram van de tekenaar.

Eerder dit jaar liet frontman Damon Albarn ook al weten dat er weer een samenwerking aan zat te komen en het de bedoeling zou zijn om in september dit jaar de studio in te gaan, al werd de studioplanning steeds moeilijk namater er meer optredens in de agenda van Albarn werden ingepland. Zo staat de Gorillaz schepper dit jaar volop in de schijnwerpers met de huidige comeback tour van Blur en z’n familiemusical ‘Wonder.land’. Gelukkig voor de fans laat Hewlett nu officieel weten dat er een nieuw album aankomt in 2016 en dat het een jaar vol optredens van deze band zal worden.

Over de populaire samenwerkingen met andere artiesten die de Gorillaz aangaan voor dit nieuwe album wil Hewlett nog niks loslaten. Echter viel het wel op dat Albarn, die dus vorig maand in de studio zat voor deze plaat, te vinden was op een feestje in het Engelse Dismaland met het bekende Amerikaanse raptrio De La Soul. Eerder al gingen zij met de Gorillaz de studio in en verschenen ook regelmatig op het podium tijdens de live shows.

Deel: