Iedereen kent, inmiddels Sir, Tom Jones, sinds de jaren 60 uit de vorige eeuw bekend als crooner, badkamergalm-hitzanger, die los uit de heupen met regelmaat in zijn loopbaan op het podium uit zijn broek scheurde. Inmiddels 75 jaar en nog steeds gezegend met een soulvolle, krachtige stem komt Jones nu met een nieuw album ‘Long Lost Suitcase’, met daarop songs die tijdens zijn ruim 50-jarige carrière invloed hebben gehad, denk aan Gillian Welch, Rolling Stones, Hank Williams, Willie Dixon en The Milk Carton Kids.

Long Lost Suitcase‘ wordt het sluitstuk van de recente trilogie aan zijn zeer geslaagde voorgaande albums; ‘Praise & Blame’ (2010) en ‘Spirit in the Room’ (2012). Een dag voor het album komt Jones’ eerste en enige biografie ‘Over the Top and Back’ en de songtitels van het album zijn verweven met verhalen, anekdotes, titels in het boek.

Zoals de voorgaande titels is het weer een prachtige combinatie songs geworden in de Blues-, Roots- , Folk-, en zelfs Countrysferen. In de songs ‘Honey, honey’ komt dit tot uiting in een duet met Imelda May. Het geheel is vakkundig, smaakvol en zeer open geproduceerd door Ethan Johns die ook merendeels de gitaren ter hand neemt. Deze CD blijft voorlopig nog wel even in de speler. (9/10) (Virgin EMI records)

Deel: