The Dubliners is één van de grootste bands uit de Ierse muziekgeschiedenis. De groep is samengekomen in 1962 en de eerste grote hit hadden ze te pakken in 1967, namelijk ‘Seven Drunken Nights’. Niet alleen in Ierland een groot feest, ook in Nederland kon men toen al genieten van de Ierse folkmuziek. Nummers als ‘Whiskey In The Jar’ en ‘Wild Rover’ dat trouwens het enige nummer van de band is dat in de Top2000 staat worden telkens weer vrolijk meegezongen.

The Dubliners – The Dublin Legends

In 2012 besloot frontman John Sheahan te stoppen na 50 jaar actief bezig te zijn geweest in de muziekwereld. Het doek leek te zijn gevallen voor de Ierse folkgroep, maar de andere leden dachten daar anders over. Sean Cannon en Eamonn Campbell zijn nog lang niet uitgespeeld en blijven tot ze niet meer kunnen actief op het podium. Doordat Sheahan de rechten over de naam The Dubliners heeft, besloten Cannon en Campbell onder de naam The Dublin Legends verder te gaan.

Op zaterdag 3 oktober is dit stukje Ierse muziekgeschiedenis te zien in ’t Paard van Troje in Den Haag dat voor deze gelegenheid wordt omgetoverd tot een Ierse pub.

Deel: