Er stonden dit jaar klinkende namen op het affiche van Appelpop. Dat maakte waarschijnlijk dat het op vrijdagavond al erg druk was. Met Kovacs als een van de trekkers vroeg op de avond en Anouk als afsluiter op het hoofdpodium bleef het de hele avond vol op de kade in Tiel, een van de drukste vrijdagavonden van de laatste jaren. Dotan maakt mooie nummers, maar weet ze helaas live niet echt iets extra’s mee te geven, iets wat Sue The Night zeker wel lukte. Daar sprong de energie en sprankelde het. Yellow Claw gebruikte zoveel power dat de stroom uitviel, wat de jeugd niet deerde. De wat ouderen vonden het echter nietszeggende kreten en een flinke bak herrie. Maar smaken verschillen, en dat maakt Appelpop ook zo’n breed festival. Moke stond op het kleine podium haar best te doen voor een nog redelijk groot publiek dat niet bij Anouk stond.

Zangeres Anouk is dé climax van de eerste avond van Appelpop. De Haagse zangeres is een waardige afsluiter van de vrijdagavond. Zo’n 50.000 bezoekers hebben vrijdag de eerste avond van het tweedaagse festival Appelpop in Tiel bezocht, die volgens de organisatie probleemloos is verlopen.

De tweede dag Appelpop beloofde op voorhand niet veel goeds, als je naar de weersverwachting keek, qua programma waren de verwachtingen anders.
Douwe Bob trapte af on the mainstage en deed dat erg goed. De zanger had dan wel de ondankbare taak het publiek te moeten opwarmen, maar daar leek de zanger, maar ook het publiek geen last van te hebben. Helaas was Rondé, door stemproblemen van zangeres Rikki verhindert. Als je vanuit het niets opeens zo vaak gaat optreden als Rondé, dan houdt het blijkbaar een keer op met de stem. Birth of Joy was hun vervanger. Lekker ongecompliceerde muziek, hoewel het wel wat anders was dan de meer gepolijste sound van Rondé.
Waylon, die daarna kwam, deed zijn best wel en bracht ook goede muziek. Helaas voor de zanger die jaren geleden als groot talent werd gelanceerd kwam het nog steeds niet echt over. Mr. Polska daarentegen, knalde er lekker op los op het kleinere podium, waar jong en oud uit hun dak gingen op de beats. Hij zong zelfs de hit van 2 Unlimited ‘No Limits’, tot groot vermaak van het publiek.

Kenny B was wel heel relaxed, je dutte er een beetje in. Het was er wel super vol met ouders en kids die hem wel eens wilde zien en horen, en terecht. Zeker zijn grote hit ‘Parijs’ bracht de sfeer in Tiel tot grote hoogten. Couses was er dan weer meer voor de echte muziekliefhebber, met hun melodische klanken en aparte stem van zanger Rupert Blackman. ‘Walk on water’ klonk lekker aan het water van de Waal.

Een van de hoogtepunten van Appelpop 2015 was voor velen zeker de band La Pegatina. Ze knalden er in de tent op los met een op en top Spaans feestje, Daarmee wisten ze de bezoekers van links naar rechts te krijgen. De band had het publiek om haar vinger gewonden; Wat een feestband, hier bracht de band dan ook meer vibe dan ze op Pinkpop bracht. Op het eind, toen het podium al werd afgebroken, ging La Pegatina zelfs nog even het publiek in om door te gaan met een nummer om mee te feesten.
The Deaf had bijna niet kunnen optreden daar de toetsenist van de band gevallen was met de fiets en zijn arm had gebroken, het doktersadvies was: “Niet spelen”. Maar de show must go on, al zat hij er toch met af en toe een verbeten trekje op het podium. That’s Rock ’n Roll!
Racoon , dat voor de esde keer op Appelpop stond, stond een beetje routinematig hun set af te werken, weinig bevlogenheid bij de mannen. Jammer, want Racoon kan veel beter. Die bevlogenheid was er zeker wel bij de Belgische Intergalactic Lovers. Lekker in het gehoor liggende muziek met een vrolijke frontvrouw die al dansend het goede voorbeeld geeft.
Kensington was er met vuurwerk en knallers, en de jonge meiden stonden rijen dik vooraan, om zich te vergapen aan de bandleden. Bandleden die ze de eerste nummers nauwelijks konden zien, daar ze in de schaduw stonden. Later werd dat duidelijk beter. Jett Rebel moest het daarna doen met het publiek in de regen. Die hadden het er blijkbaar voor over om nat te worden want het stond ook hier helemaal vol. Tyfoon tenslotte sloot het festival af en bracht het publiek voor de laatste maal in extase. Appelpop 2015 was ondanks de weersvoorspellingen een prima editie was.
Deel: