Muziek, kunst, vermaak en lekker eten… Into The Great Wide Open heeft het allemaal. Geen ervaring is compleet als je niet even stil bent blijven staan bij een werk, omdat het je verbaast, raakt of aan het lachen maakt. Zesduizend mensen genoten, ondanks de barre weersomstandigheden, ook dit jaar van dit festival.

Into The Great Wide Open is een driedaags festival op Vlieland, dat naast muziek ook aandacht besteedt aan kunst. Het festival richt zich op de cultuurliefhebber die, volgens de organisatie, op zoek is naar meer “diepgang, rust, natuur en diversiteit”. Oftewel: een leuke afwisseling van activiteiten die het waard zijn om de Waddenzee voor over te steken. De VPRO was mediapartner vanaf de eerste editie en doet elk jaar weer verslag.

Na regen komt zonneschijn
Het Into The Great Wide Open-festival van 2015 zal voor veel mensen de boeken in gaan als een dag met veel regen en kou. Maar ondanks dat viel er ook veel te genieten. Een hoogtepunt was de albumpresentatie van Fresku. Ook Typhoon was weer aanwezig met een uniek optreden. Ze verkondigden, al zingend, de evangelie. En niet op het reguliere podium, maar in de kerk. En wat gebeurt er als Typhoon laat weten dat zij in een kerk op Vlieland optreden? Heel snel zit de kerk vol met een doodstil publiek. Dat gelijk een dak boven hun hoofd heeft.

Van country naar rock (’n roll)
Daarnaast waren er nog denderende optredens van de Savages, STUFF, Die Nerven, Ought, Sophia, The Untertones, Polar Bear en MY BABY. En dat is nog zeker niet alles. De genres variëren van Amerikaanse country met een blues-accentje naar jazzy hiphop met een randje funk, en van snoeiharde rock tot ontstuimige rock ’n roll.

Into the Great Wide Open, 22:30 – 23:30 uur, NPO 3

Deel: