Officieel is vrijdag de aftrap voor Lowlands in Biddinghuizen, maar donderdagavond was voor de eerste keer in de geschiedenis van het festival het terrein al toegankelijk. Weliswaar zonder livemuziek en was alleen Cape Lowlands open, maar de sfeer was er niet minder om.

Lowlands stille disco

Waar het publiek voorgaande jaren zich moest vermaken op de campings was er gisteren genoeg te beleven op het terrein. In de beruchte Hacienda werd alweer een ouderwets feestje gemaakt en de dj’s in X-Ray draaiden de gezelligste festivalklassieker. De grootste drukte was echter bij de stille disco in de India. De nieuwe bierleverancier Heineken organiseerde daar de grootste silent disco ooit met plaats voor 5000 bezoekers, hilarische taferelen voor de kijkers en groot plezier voor de luisteraars. Twee dj’s stonden apart van elkaar verschillende muziek te draaien wat resulteerde in verschillende dansstijlen en zenuwachtig geschakel tussen de twee muziekkanalen om maar vooral niet dat ene lekkere nummer te missen.

Festivaldirecteur Eric van Eerdenburg gaf al eerder aan dat het niet in de planning ligt om ooit de donderdag bij het festival te betrekken, maar deze tussenweg is wel een echte aanwinst.

Deel: