Vandaag trekken weer tienduizenden muziekliefhebbers richting Biddinghuizen om enkele dagen helemaal los te gaan op officieel ‘A Campingflight To The Lowlands Paradise’ heet; Lowlands dus! Natuurlijk is Maxazine er alle dagen aanwezig, maar wat velen niet zien, is dat het grootste festival van Nederland niet van de ene seconde op de andere opeens op het evenemententerrein staat. Zo’n drie weken voor Lowlands begint komen de eerste vrachtwagens en opbouwers al aan in Biddinghuizen en ook na afloop duurt het nog een dikke week voordat alles weer is opgeruimd.

Vergeleken met de afgelopen jaren zijn er een aantal veranderingen dit jaar. Er zijn wat tenten van plek gewisseld, wat nieuwe features, maar natuurlijk ook een aantal vertrouwde elementen terug te vinden op het festival.

Lowlands gehusseld

Voor de aftrap van Lowlands 2015 geeft festivaldirecteur Eric van Eerdenburg een rondleiding over het festivalterrein in Biddinghuizen. Wat is er nieuw dit jaar? “We hebben behoorlijk de boel gehusseld dit jaar”, aldus een opgetogen Van Eerdenburg.

(c) Faceculture

Deel: